Mitesszer

Kedves Doktornő! Rengeteg miteszer van az arcomon, bár pattanás nincs, ezek is elég zavaróak, mert ha nem nyomom ki a miteszereket akkor ugyebár ugyis csúnyák, ha pedig igen, akkor aprócska jól látható mélyedéseket hagynak az arcomon (amik később sem múlnak). Járok kozmetikushoz, de a miteszerek nem múlnak, az arcom jóval idősebb nő látszatát kelti. Egyébként nem használok semmilyen krémet/szert. Használtam elég sokfajtát, de egyik sem tüntette el a miteszereket, vagy segített azok számát csökkenteni. Kérdésem az lenne, hogy mit tehetnék a miteszerek végre eltünjenek az arcomról, és végre kisumoljom az arcom, ha ez lehetséges lenne. Előre is köszönöm a segítséget!

Dr. Balogh Andrea válasza mitesszer témában

Kedves Kérdező! Hatékony lehet a faggyúoldó arclemosók használata, például a Lubexyl. A szakember segítségével végzett gyümölcssavas hámlasztást is jónak tartom, de ezt óvatosan kell végezni. Ha gyümölcssavas hámlasztást nem végez, akkor a mértékletesebben hámlasztó hatású, patikában kevert szalicilsavas arclemosó is jó hatásó lehet, ezt bőrgyógyászok írják receptre. Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Megválaszolva: 2009. augusztus 08.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Mi a teendő pattanások esetén?
16 éves vagyok és körülbelül 11-12 éves korom óta pattanásos az arcbőröm. Sok mindent kipróbáltam már, de egyik sem volt eredményes. Az utóbbi időben inkább...
Grízek az arcbőrön
Tisztelt Weborvos! Az lenne a kérdésem, hogy az arcbőröm tele van grízekkel és pattanásokkal. Két hónapja szedem a Diane 35 nevű gyógyszert. A grízeket...
Bőrproblémák
Hiába tisztítom az arcbőröm tele van mitesszerrrel, mit tehetek ellene? A fejbőröm korpás az eddeig használt tucatnyi szer nem használt, a hajam pedig...
Miteszer
Tisztelt Doktorno! Nagyon miteszeres a borom, ezert kamilla teaval szoktam parolni az arcom, hogy kitaguljanak a porusaim es ezutan kiszoktam oket nyomkodni....
Mitesszerek a háton
Tisztelt Doktornő! Kb. egy hónapja kezdtem el szedni Bio-Karotin + E-vitamint, hogy felkészítsem nagyon fehér bőrömet a napozásra. Másfél hete pedig az erős...
Travocort krém újbóli használata