Arctisztítás

Kedves Doktornő! Roaccutan gyógyszert szedek és ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni hogy milyen arclemosó szert javasolna ami a sminket és a szennyeződéseket is hatékonyan eltávolítja? Eddig zsíros bőrre alkalmas arclemosókat használtam de ezek csak tovább szárítják a bőrömet. Most vettem a rossmanban ugynevezettt balea soft+care arclemosó gélt ami még a legjobbnak tünt a kinálatból.

Ez van ráirva: a kifejezetten bőrbarát alea soft+care arclemosó gél kifejezetten az arc és a nyak mindennapos tisztitására fejlesztették ki. Alaposan megtisztítja a bőrt a mindennapos szennyeződésektől és a sminktől.Használatával a pórusok kevésbé láthatóak, az arcbőr simává és egyenletessé válik. Már az első használatától kezdődőan az arcbőr érezhetően tisztább és friss lesz. Az édesgyökér kivonat nyugtatja a bőrt, a pantenol megvédi a bőrt a kiszáradástól, a gyümölcssavak enyhe bőrradirozó hatással rendelkeznek eltávolítják az elhalt hámsejteket.Tulajdonképpen ezért is irtam mert most  ezt észre hogy enyhe bőrradirozó hatással rendelkezik és ugy tudom hogy semmi ilyet nem lehet a kura alatt alkalmazni.Vagy ez még nem olyan mértékü hogy ne lehetne?

Ha véleménye szerint ez nem alkalmas arctisztitásra a kura alatt akkor mit javasolna? Sajnos a bőrgyógyászom szeptember közepéig szabadságon van és a multkor amikor voltam elfelejtettem kérni hogy irjon valamit fel amivel mosakodni lehetne igy jó lenne szappan helyett addig is valamit venni...

Válaszát előre is köszönöm

Dr. Csuth Ágnes válasza arctisztítás témában

Kedves Kérdező!

Napi rendszerességgel nem tanácsos a bőrt radírozni, mert az állandó mechanikai inger miatt megvastagszik, a Roaccutan kúra alatt pedig egyébként is fokozott hámlással kell számolni. Heti 1-2 alkalommal radírozza bőrét, arclemosáshoz a bőrt nem szárító, nem allergizáló arclemosót válasszon, lehetőleg olyat, amelyet érzékeny bőrre fejlesztettek ki.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. augusztus 08., 13:36 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 13:36
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...