Piros pöttyök

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

A következő problémával kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét:

Először egy műtétet követően alakultak ki. A fitymafékem rövidségét szüntették meg. Ezután tapasztaltam először. A makkomon ki szoktak alakulni apró piros pöttyök, de volt már olyan is h a makk alatti bőrön is jelentkeztek, vmint nagyobb foltot alkottak. Bőrgyógyász szerint gyulladás. A probléma kezelésére sok mindent kipróbáltam, de egyedül a Tetran Hydrocortison kenőcs nyújtott segítséget. Használata során eltűntek a foltok. A panasz megszűnését követő néhány hét múlva, amikor már felhagytam a kenőcs használatával, újból megjelennek a pöttyök. Általában gyakoribb maszturbáció során alakulnak ki. Arra lennék kíváncsi, hogy vajon mi okozhatja, valamint, hogy miért alakulnak ki mindig újra és újra. Ennek a kenőcsnek a gyakori használata lehet-e valamilyen káros hatással?

Egy másik probléma, ami inkább csak esztétikailag zavaró:

A makkomon a bőr pár helyen be van repedezve. Meg szeretném tudni, hogy ez mennyire gyakori, valamint, hogy meg lehet-e valamilyen módon szüntetni, és úgymond kisimítani a a makk felszínét?

Előre is köszönöm a válaszát!

Dr. Csuth Ágnes válasza kiütés témában

Kedves Kérdező!

A Tetran Hydrocortison kenőcsöt nem szabad hosszú távon használni, mert főleg a benne lévő szteroid miatt hozzászokást, atróphiát okoz, és amint ön is látta, a használat után újból előjöttek a panaszok.

Legközelebb ha tünetei vannak, kezeletlen állapotban keressen fel egy bőrgyógyászt, ki kell deríteni az okot, mert bár gyulladásról van szó, de azt gomba, baktérium, allergia, iritáció is okozhatja, ezek kezelése pedig teljesen eltérő.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. augusztus 08., 13:32 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 13:32
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőr alatti kiütés
viszkető foltok
Tisztelt Doktornő! tanácsot szeretnék kérni a képen látható tünetre, ami olyan mintha beütöttem volna és belilult a bőröm, pedig nem. Kb. 3 hete...
Bőrgomba?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 9 hónapos kislányom mellkasán piros foltok jelentek meg kb. 2 hete. Először azt hittük ez is ekcéma, meglévő...
Mi lehet ez?
Üdvözlöm! 1 hete kezdődött 2-3 kiütéssel ez viszketett majd, megvakartam ezáltal megnövekedett azóta próbáltam fenistil gellel illetve elocolm...
Kiütések
Egy évvel ezelőtt a hátam nagy részén pirosas kiütések jelentek meg (különböző méretűek, a kiütések szélén kis kitüremkedéssel) A...