Pattanás

Serdülö koromban voltak pattanásaim, de most már 30 vagyok és kb másfél éve ujra jelentkezett az arcomon, homlokomon apropattanások, füll, és állon nagyobb pattanások jelentkeznek.Szedttem Sotre gyogyszert egydobozzal, ami javított egy ideig a helyzeten, de mellékhatása miatt nem szedem mert nagyon fájt töle a lábam. Nem vagyok orvos de gondolom hogy vagy hormonálisan vagy belsö szervi gond okozhatja a pattanásokAT. Miért nem a gyökerénél kezelik a problémát a börgyogyászok? fölirnak egy gyogyszert aztán vagy bevállik vagy nem.miért nem küldenek el kivizsgálásra hogy valojában mi okozhatja?! Kérem ha tud megoldást, vagy egy jó börgyogyászt segítsen.Köszönöm Tisztelettel Edit

Dr. Botos Árpád válasza pattanás témában

Kedves Edit!

Teljesen egyet értek önnel, a pattanásosság okát a leghatékonyabb a gyökerénél kezelni. Okozhatja pl. belgyógyászati betegség, hormonális eltérés, gócfertőzés is. Ezeket mindet végig kell vizsgálni, mert a tünetei kezelés a pontos oki ismerete nélkül nem sokat ér. Ha megírja, hogy hol lakik, megpróbálok jó bőrgygyászt ajánlani a közelben.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. augusztus 04., 15:16; Megválaszolva: 2009. augusztus 04., 15:16
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Piros folt/ kiütés/
Kedves Doktornő! Két-három hete egy kis piros folt jelent meg az arcomon jobb oldalt az orromhoz közel.Először azt hittem,hogy pattanás lesz,mintha...
Roaccutan kis dózisban
Kedves Doktornő! Körülbelül másfél éve kipattogzott a bőröm, amivel korábban soha semmi problémám nem volt. Kivizsgáltattam magam, minden...
Pattanás kezelése
Kedves Doktor Úr/Doktornő, Pár hónappal ezelőtt Davercin gélt és Skinoren krémet írt fel nekem bőrgyógyász pattanásaim kezelésére. Miután...
Fülcimpában egy pattanás
Fülcimbámba egy pattanás van, és egyszer kicsit megnyomtam és olyan hangja volt mint amikor konyomok egy pattanást, az volna a kérdésem mit tegyek és...
Mellbimbó pattanás
Kedves Szakértő! Már második alkalommal jön elő a mellbimbómon pattanás, nem az udvarán hanem magán a bimbón. Előző alkalommal magától...