Hajhullás hormonális probléma miatt

Tisztelt Doktornő/úr! A kérdésem az, hogy évek óta nagyon hullik a hajam, sajnos a fejtetőn. Bőrgyógyásznál voltam, ő azt mondta hormonális probléma, ezt a típusú hajhullást lehet kezelni. Több készítményt javasolt, de igazán nem segített egyik sem. 48 éves vagyok. Hova forduljak ezzel a panasszal, egyáltalán visszafordítható-e ez a hajritkulás. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Csuth Ágnes válasza góc témában

Kedves Kérdező! Ha még nem történt gócvizsgálat, érdemes lenne azt is elvégeztetni, mert gócfertőzés is okozhat hajhullást, a góc eredetet a hormonális ok nem zárja ki, a kettő együtt is előfordulhat. Góckutatást akár háziorvosa és a bőrgyógyásza is tud indítani. Ha gócfertőzés nem igazolódott, de a hormonális ok felvetődik és laborleletek ezt igazolják, egy nőgyógyász szakorvost is keressen fel.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 31.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Panoráma rtg góckutatás kapcsán
Üdvözlöm! Góckutatást indítottak nálam, amely a vérvételek után jelenleg a fog-góckutatás fázisban tart, viszont csak három hétre kaptam időpontot a...
Mandulaműtét szövődmény
Kedves Doktorúr! Ez év januárjában elkaptam egy makacs felsőlégúti gyulladást, amitől nem tudtam szabadulni, garatról sárgás váladék jött (a lágyszájpadlás...
Válasz..
Góckutatás még nem történt, csak ilyen szokásos vér, vizelet és ultrahang vizsgálatokon voltam eddig, de azokból nem, derült ki semmi probléma (leszámítva...
Bölcsességfogak és a bőr
Tisztelt Doktornő/úr! Azt hallottam, hogy a bölcsességfogak megléte negatívan befolyásolhatja az arcbőr állapotát (pattanások, bör gyulladása) Ön szerint...
Travocort krém újbóli használata
Műtéti heg kezelése