Seborrhoeas Dermatitis az arcon visszatér

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Jártam bőrgyógyásznál ahol a megállapított diagnózis Seborrhoeas Dermatitis. A kezelésre Locoid krémet kaptam.Egy hét után rendbe jött az arcom, de pár nap elteltével újra előjöttek a problémák.Több bőrgyógyásznál is jártam, és mindenki szteroidos krémet ír fel. Attól félek ha sokáig ezt használom teljesen tönkre teszi a bőröm.Nagyon elvagyok keseredve, mert már nem tudom hova forduljak segítségért.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza seborrhoeás dermatitis témában

Kedves Kérdező!

Sajnos a seborrhoeás dermatitis kezelésének egyik alapja a steroid, súlyos esetekben ezt szokták javasolni. A súlyos mellékhatások miatt tényleg veszélyes lehet hosszú távon a használata, helyettesítésre szóba jöhet még szárító rázókeverék, ún. susp. antiseborrhoica, gomba ellenes kenőcs és sampon, esetleg kérje, hogy ezt írja fel a háziorvosa.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. július 28., 11:58; Megválaszolva: 2009. július 28., 11:58
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés
Kiütések a tenyéren