Napallergia

Tisztel Doktornő/Úr! Édesanyám napallergiás lett, és főleg lábszáron nagyon sok és nagy piros foltja van. Volt orvosnál s kapott rá kenőcsöt, gyógyszert. Az lenne a kérdésem, hogy amíg a tünetei megvannak lehet már használni a napvédő krémet is (Eucerin 25F napallergiásoknak)? Azt sajnos nem engedheti meg magának, hogy 1-2 hétig itthon üljön egész nap a lakásban, amíg el nem múlnak a tünetei. Van esetleg valami természetes házi praktika (pl tejfölös pakolás) ami segíti a gyorsabb gyógyulást? Válaszukat előre is köszönöm. Brigitta

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza napallergia témában

Kedves Kérdező!

A napallergia nem döntően a lábszáron szokott megjelenni. A lábszáron jelentkező tüneteket inkább a lábszárhoz érő növények, pollenek okozzák. Lokális szteroid krémet kellene használni, és amíg a tünetek el nem múlnak kerülni kell a provokáló tényezőt.Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. július 29., 09:46; Megválaszolva: 2009. július 29., 09:46
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése