Foltos hajhullás ellen mit tehetek?

Tisztelt Dr Úr/NŐ!

35 éves nő vagyok, és már kb. 15 éve küzdöm a foltos hajhullásommal. A foltok változatos minőségben és mennyiségben jelennek meg a hajas fejbőrömön. Ha kihullik, a bőr teljesen sima lesz. Valami oknál fogva gondol egyet a hajam, és újra nő, de a minősége eltér a többi meglévő haszálak szerkezetétől. Volt pár év, hogy kevésbé jelentek meg a foltok, majd olyan időszak is, hogy alig volt hajam. Rengeteg helyen voltam kivizsgáláson, soha nem találtak semmi konkrét okot, sőt még gyógyszeres kezelésben sem részesültem. Legutóbb azt mondták idegi alapon hullik. Lehetséges? Hiszen azárt vagyok ideges mert hullik! Ha nincs gyulladás, fertőzés, akkor lehetséges autoimmun betegség is?

Köszönettel várom válaszát.

Dr. Csuth Ágnes válasza foltos hajhullás témában

Kedves Kérdező! A hajhullás oka lehet autoimmun eredetű is, azt viszont nem tartom valószínűnek, hogy 15 éve folymatosan a stressz okozza a hajhullást. Keressen fel a panaszával egy bőrgyógyászati klinikát, ahol részletes kivizsgálást végeznek, a klinikákon lehetőség van immunológiai teszt, szükség esetén biopszia elvégzésére is.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 22.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Foltos hajhullás
Tisztelt Doktornő! 6-7 honapja foltokban hull a hajam, előszőr egy folt jelent meg, majd alatta meg egy és az alatt is megjelent egy. Később apró pattanások...
Pattanások a háton
Kedves Doktornő! Évek óta gyulladt pattanások jelennek meg a hátamon. Korábban bőrgyógyász által javasolt gyógyszeres kezelés és gyógyszertári kikevert krém...
Travocort krém újbóli használata
Műtéti heg kezelése
Lila foltok testszerte
Melanoma malignum nodulare cutis...