Szülés utáni hajhullás

Tisztelt Szakértő! 4 hónapja szültem, és kb. 2 hónapja aggasztó mértékben hullik a hajam. Tudom, hogy ez általános tünet így szülés után, bár abban nem vagyok biztos, hogy valóban csak az ilyenkor szokásos mennyiségű hajat veszítem el, ugyanis az egykor volt dús hajkoronám teljesen elfogyott, kifejezetten ritkává vált. Ráadásul semmi jele annak, hogy a folyamat lassulna, sőt, nekem úgy tűnik, mintha egyre intenzívebbé válna. Kétségbe vagyok esve, mert nem szeretnék sem megkopaszodni, sem ilyen kevés hajjal élni az életemet. A nőgyógyászom receptre kapható vaskészítményt ajánlott, azt szedtem a szülés után is egy ideig, és most újra elkezdtem egy dobozzal, de még nincs semmi eredménye. A kérdésem az, hogy meddig és milyen mértékben tekinthető normálisnak a hajhullás, mikor forduljak esetleg orvoshoz (és milyen szakterületen: bőrgyógyász? nőgyógyász? esetleg egyéb? ) ? Ha a vastablettán kívül van egyéb ötlete, amivel javíthatnék a helyzeten, kérem azt is írja meg! Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Szabó Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hajhullás témában

Kedves Andrea!

A szülés utáni hajhullás élettani folyamat, mert a terhesség alatt ki nem hulló hajszálak ilyenkor kerülnek úgynevezett telogén fázisba, ezért hullanak ki, ez néhány hónapig is eltarthat, önnek még nincs oka aggodalomra, kb. a szülés utáni 6. hónapban befejeződik. A természetes, hormonális hatásokra bekövetkező hajhullást ugyan meggátolni nem tudja, de erősíti a hajat a Forcapil kapszula, ezt elkezdheti szedni, ennek nem ismert, hogy lenne káros hatása a kisbabára, de ha szoptat, kérje ki a gyermekorvos tanácsát a Forcapil szedését illetően.

Ha pár hónap múlva nem változik a helyzet, keressen fel egy bőrgyógyászati szakrendelést.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. július 19., 10:35; Megválaszolva: 2009. július 19., 10:35
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
COVID utáni hajhullás
Örökletes hajhullás
Korai hajhullás
Tisztelt Doktornő! Fiam 18 éves. 4 hónapja kezdődött a hajhullása. Labort is csináltattunk, ami eltérés van, a TSH: 5,13 mU/L (0,4-3,7) ; AST: ...
Kemoterápia utáni ritka haj.
Tisztelt doktornő/doktor úr! 16 évesen kezdtem a kemót (heredaganat) és kb. 8 hónapig tartott. A kezelés után nem egészen egy hónappal nőtt ki a...
Arcszőr hullás
Tisztelt Cím! A problémám a következő lenne: Kb. 1 éve begyulladt egy fogam, amit aztán gyökérkezés követett. Egy ideig elvoltam vele, majd...