Re: Bőrgyógyászati probléma

Tisztelt Doktor Nő!

Köszönöm, hogy ilyen gyorsan reagált kérdésemre, Kérésére ismét elküldöm a képet. Remélem, mostmár átmegy.

Tehát a képen látható hólyagszerű képződmények jelennek meg a bőrömön, melyek begyulladnak. Mit tehetek ellene? Olyan megoldás kellene, ami a bennem növekvő kisbabát nem veszélyezteti.

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pattanás, terhesség témában

Kedves Kérdező!

A kép alapján gyulladt faggyúmirigyeknek, zárt mitesszereknek tűnnek a csomócskák a hátán. A terhességre való tekintettel erőteljes kezelést ne alkalmazzon, de hatásos lehet, ha naponta kétszer nem irritáló szappannal mosakszik, bőrét ne dörzsölje, csak itassa fel a vizet. Igyon sok folyadékot, ne nyomkodja a pattanásokat. Használjon olajmentes bőrápoló termékeket, ha sminkel, akkor az ne tömítse el a pórusait.

A benzoyl-peroxid hatóanyagú pattanáskezelő szerek használata- egyes szakirodalmi adatok szerint -nem tiltott a terhesség során, de mielőtt használni kezdene ilyen lemosót vagy ecsetelőt, mindenképpen kérje ki a szülésze tanácsát, mivel nem volt még eddig olyan gyógyszerkipróbálási vizsgálat, mely a benzoyl-peroxid hatását terhes nőkön tesztelte volna, de eddigikekben magzatkárosító hatásról nem számoltak be.

Több olyan recept nélkül kapható szer is létezik, mely retinoidokat vagy szalicilsavat tartalmaz, ezeknek magzatkárosító hatása lehet, mielőtt bármilyen új szert kipróbál, beszéljen a szülészorvosával. Az antibiotikumot tartalmazó szerektől óva inteném.

Ha a terhességet megelőzően nem volt zsíros, pattanásos a bőre, nagy valószínűséggel a baba megszületése után a hormonrendszer változásával a bőre is rendeződik.

Jó egészséget kívánok mindkettőjüknek! Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. július 18., 23:07; Megválaszolva: 2009. július 18., 23:07
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon
Vissza-visszatérő kiütés
Grover-kór
Viszkető iütések