Égő, viszkető fejbőr

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Egy pár hónapja érzem a fejtető és a tarkó között egy fél tenyérnyi részen, hogy viszket és ég a fejbőröm. Kicsit érzékenyebb is. Körülbelül hetente egyszer vagy kétszer mosok hajat. Kicsit korpás is. Az utóbbi időben pedig el kezdett hullani a hajam. Egy hete szedek Gravidát, mert szeretnénk babát. Emellett még sörélesztőt vagy valami vitamint még szednem kellene? Egy reggeli fésülködéskor megszámoltam, és 75 hajszál hullott ki. Menjek bőrgyógyászhoz? Mi lehet az oka?

Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza viszkető fejbőr, hajhullás témában

Kedves kérdező!

A tünetek alapján több diagnózis is felmerül, pl. ekcéma, gombás fertőzés, a hajhullás ezek miatt is kialakulhat, de góc tünete is lehet. Keressen fel bőrgyógyászt a panaszával, érdemes lenne ezt kivizsgálni még a baba megfoganása előtt, mert így a kezelést nem befolyásolja a terhesség.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. július 15., 12:32; Megválaszolva: 2009. július 15., 12:32
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Viszketős fejbőr
Tisztelt Doktornő/Úr! Kb. 1 hónapja tapasztaltam, hogy tarkó tájékon kb. két ujjbegynyi hosszú egy ujjbegynyi széles, néha vörös (ez inkább...
Viszkető fejbőr
Tisztelt Hölgyem/Uram! Az alábbi bőrproblémámmal fordulok Önhöz. Kb. tavaly június óta viszket a fejbőröm. Hol erősebben, hol kevésbé. Azt...
Szájprobléma
Egy szájsebészt szeretnék kérdezni. A feleségem szájának külső részén apró csomok vannak, már több hónapja és a napokban egy anyajegy szerű...
Hajhullás hormonális probléma miatt
Tisztelt Doktornő/úr! A kérdésem az, hogy évek óta nagyon hullik a hajam, sajnos a fejtetőn. Bőrgyógyásznál voltam, ő azt mondta hormonális...
Hajhullás és pattanások
Tisztelt Webdoktor! 28 éves nő vagyok, februárban, közel 6 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését 7 év után, mert a párommal babát...