Rüh vagy valami más

tisztelt dr nő-úr.nem is tudom hogy kezdjem, hugom elvált, 2gyerekel édesanyámhoz költöztek.gyerekek apjukhoz járnak és összeszedtek valamilyen börbetegséget, dr leteremtette a hugomat hogy rühesek a gyerekek, majd elsüllyedt szégyenében, kaptak krémet kikezelték, édesanyám is elkapta, hugom viszont nem, mivel a gyerekek jártak továbbra is az apjukhoz mindig visszabetegszenek, most is éppen, mi meg nálluk voltunk 3gyermekem van 5-3 évesek ésegy7hos.ez ugye fertöz.muszáj megemlitenem hogy ahogy anyukám kinéz az szörnyü.válltol lefelé elöl és hátul.szinte milliméterenként 2 forintos nagyságú sötétbarna foltok vannak rajta.nem viszketnek neki tapintásra nemtudom milyen lehet mert nem mertem megfogni.de nagyon ronda, a gyerekeken nem ilyen kiütések vagy micsodák vannak.nekik mint a szunyog csipés és viszketnek is, anyukám nem hajlando orvoshoz menni, mert szégyenli mert ö mindig is pedáns asszony volt és kis település ahol laknak szájára venné öt a falu.miféle börbetegség lehet ez.mi az ami igy nézhet ki amit leirtam, az interneten nem találok semmit amihez képek is tartoznak hogy hasonlitani tudhassam.mellesleg mi is elkaphattuk vagy nem, olvastam hogy a lappangási idö lehet akár6hét is, szörnyü, kérem minnél elöbb válaszoljon mert nagyon várom, köszönöm.katalin

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza rüh témában

Kedves Katalin!

Az édesanyján lévő 2 forintosnyi kiütések nem jellemzőek rühességre. A rühesség által okozott ekcémás tüneteknél a bőr beszűrt, durva tapintatú, apró pontszerű és vonalszerű pörkök vannak rajta.

A diagnózis felállítása bőrgyógyász szakorvos feladata, menjenek el a legközelebbi bőrgyógyászati szakrendelésre, nem fogják önöket "kinézni", sajnos gyakori a rühesség mostanában, a pedáns családoknál is hazavihetik óvodából, iskolából, buszról stb.

Fontos, hogy a rühességnél nemcsak a bőrt kell kezelni, hanem a ruhákat, ágyneműket fertőtlenítő mosással kell tisztítani, illetve a környezetet is kezelni kell.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. július 13., 13:22; Megválaszolva: 2009. július 13., 13:22
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szemölcs vagy anyajegy az orron
Érdeklődés a lehetőségekről.
Bőrkeményedés?
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon