Fényérzékenység

Tisztelt doktorur/doktorno! Azt szeretnem megtudni hogy ha mar jartam borgyogyasznal es fenyerzekenyseget allapitott meg nalam es kaptam gyogyszereket ra, szeretnem tudni hogy meg milyen kezelesek leteznek? Vagy egyaltalan el mulhate ez a fenyerzekenyseg, vagy ez maradando? Es az is hogy arnyekban is megmaradtak a tunetek ahol a feny eri.peldaul ha esos, borus ido van is nagyon erzekeny a borom ha kimegyek. Mit ajanlana? meg milyen kezeles szukseges vagy gyogyszerek hogy legalabb szuntetni ezt a nagy erzekenyseget! ....

 

                             Elore is megkoszonnem valaszat!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fényérzékenység témában

Kedves Kérdező!

A fényérzékenységnek több fajtája is van, pl. fény hatására csalánkiütés, ez lehet pl. gyógyszertől; polimorf fény-kiütés, ez idővel javul. A fényérzékenység kialakulhat bizonyos fényérzékenyítő anyagoktól, ezek lehetnek külső szerek, belsőleg használt szerek, az ezek által kiváltott fényérzékenység a szer használatának megszűnésével gyógyul.

Kezelőorvosa tud felvilágosítást adni, hogy önnek milyen betegsége van és idővel hogyan fog változni.

Legjobb módszer ellene a fényvédelem, még esős időben is 50 faktoros fényvédőt, kalapot javasolt használni, nyáron pedig szintén javasolt a testet takaró ruházat, kalap és a fényvédő.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. július 13., 13:52; Megválaszolva: 2009. július 13., 13:52
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szívinfarktus után szolárium?
Tisztelt WebBeteg! Tavaly szeptemberben myocardiális infarktusom volt. Katétereztek, és megállapították, hogy egy 25%-os szűkület maradt a...
Fényérzkeny bőr?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Húgyúti fertőzésre háziorvosom Ciprinol 500mg tablettát írt fel és azt mondta, bár szép az idő, ne menjek napra miatta....
Bőrbetegség

segicséget szeretnék kérni mert a hátamon és a melkasomon barnaés ezeket ha levakarom mintha hámlana a bőröm lejön de ujra viszanő  ha...

Bőrelváltozás kézfejen
Tisztelt Doktornő! Kérem nézze meg a csatolt képet a kézfejemen található elváltozásról! Ez vajon gomba, vagy valami más? Mivel...
Vénagyulladás
Tisztelt érsebész orvos Rendszeresen kapok kemoterápiát fluorouracillal, van benne 48 órás infuziós pumpa is. A infuziós branül környékén...