Körömsérülés

Tisztelt Doktornő/ Doktorúr!

Egy hete megcsúsztam a vizes linóleumon, és beütöttem a lábam úgy, hogy a nagylábujjam körme felnyílt. Az ambulánslapon az van, hogy elemelkedett köröm, de fixen rögzül, alatta heamatoma volt. Az orvos 2 lyukat készített a körmömön, hogy a vér eltávozzon, és bekötözték. Egy hét múlva levették a kötést (tegnap), és azóta folyik belőle vér, de halvány. Körülötte maradt alvadt vér a lábujjamon. A kérdésem az lenne, hogy leáztathatom-e róla az alvadt vért, és hogy ennek az esetnek a gyógyulási ideje milyen hosszú lehet. Egy hét alatt begyógyulhat annyira, hogy strandra lehessen vele menni?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel: egy körömsérült

WEBBeteg Szakértő válasza körömsérülés témában

Kedves Kérdező!   A körmét és lábát nyugodtan tisztíthatja. Nem kell félnie, de ne áztassa tartósan a lábát. Az ön ellátása teljesen szakszerű, de egy hét múlva nem javaslom, hogy standra menjen, legalábbis a vízbe ne menjen be.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 14.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Gyulladt lábújj
Kórisme. Még tavaly nyáron belerúgtam valamibe és a megsérült a lábujjam. A sebet kezeltük, a köröm kb. egyharmada később megfeketedett. Ez a köröm, a...
Köhögés
AZT SZERETNÉM MEGTUDNI, HOGY MI LEHET A BAJOM? kB 1 HETE KÖHÖGÖK FULLAFÁS SZINTEN, TORKOM NEM FÁJ, ORROM NEM FOLYIK. MÚLT HÓNAP ELEJÉN UGYAN IGY VOLTAM. EZ...
Lábujjköröm sérülés
A nagylábujjkörmömre ráejtettem egy vastepsit. Megsértette a köröm felszínt, de nem szakadt be, viszont vérzett alatta. Lekezeltem a körmöm és bekötöttem. A...
Pattanások a háton
Kedves Doktornő! Évek óta gyulladt pattanások jelennek meg a hátamon. Korábban bőrgyógyász által javasolt gyógyszeres kezelés és gyógyszertári kikevert krém...
Travocort krém újbóli használata
Műtéti heg kezelése