Duzzanat a hónaljban

Üdvözlöm!

2 hónapja egy duzzanatot vettem észre a hónaljamban, kb 2x3 cm és a környéke is duzzadtabb mint a másik hónaljam.

Nőgyógyász szerint nincs nagyobb baj, mert az ultrahangon nem látni semmit.

De egy kisit aggódom, mert szabad szemmel is látható, és néha szúrást is érzek.

Kérdésem az lenne, hogy teljesen megnyugodhatok-e az ultrahangos eredmény láttán, vagy menjek további orvoshoz, és ha igen merre.

 

 

WEBBeteg szakértő válasza hónalji csomó témában

Kedves Kérdező!

Mindenképpen menjen orvoshoz.

Nem tudom, hogy nő-e vagy férfi a kedves beteg.

Nőknél az emlőbetegségek következménye is lehet (férfiaknál jóval ritkábban) .

De lehet egy egyszerű verejtékmirigy-gyulladás is (pl. a stiftes dezodoroktól) .

Nyirokcsomó-megnagyobbodást sokféle ok okozhat.

Azon az oldalon a kezén nincs egy seb? Pl. macskakaparás, kerti munkáknál kisebb sérülés, manikűrözés utáni sérülés, stb.?

Ha az ultrahang nem mutat semmit, akkor nem lehet nagy baj, de azért ezt mégis csak le kellene ellenőrizni.Üdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás

WEBBeteg szakértő
Dr. Nagykálnai Tamás
Kérdés: 2009. július 14., 11:32 ;Megválaszolva: 2009. július 14., 11:32
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Ciszta a hónaljban
Tisztelt doktor úr/doktor nő! 26 éves nő vagyok, jelenleg Angliában élek. Pár hónapja egy dudort fedeztem fel a jobb hónaljamban (nem az árok...
Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét