Milyen a kezelés?

Tisztelt Doktor NŐ/ÚR! 6 évvel ezelőtt test szerte jöttek ki rajta piros pöttyök. Most derűlt ki, hogy a betegségem neve: pityriasis lichenoides. Erre a betegségre milyen kezelések vannak? Úgy hallottam, hogy van egy olyan nevezetű kezelés, hogy fotó terápia. Ez a terápia, hogyan történik? Mit csinálnak ezalatt velem? És ha elkezdik mennyi idő kell, hogy tünet mentes legyen a bőröm? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pytiriasis lichenoides témában

Kedves Kérdező!

A pytiriasis lichenoides kezelésében a fénykezelés (fototerápia) is alkalmas, emellett alkalmazható pl. szteroid, antibiotikum, retinodkezelés, stb. is.

A fototerápiának több formája van, UVB, PUVA terápia is szóba jön. Az UVB úgy működik, mint egy szolárium, egy kabinba kell bemenni, ahol a csövekből UVB sugárzás jön. A PUVA esetében UVA sugárzással kezelnek, előtte egy fényérzékenyítő kapszulát, Psoralent kell bevenni (innen a P betű plusz az UVA-ból lesz PUVA) , ennek egyik formája a fürdő-PUVA, ahol egy kis medencében folyik a kezelés. Azt előre megjósolni nem lehet, hogy mikor lesz tünetmentes a bőre.

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 10., 10:49; Megválaszolva: 2009. július 10., 10:49
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőrelváltozás kézfejen
Tisztelt Doktornő! Kérem nézze meg a csatolt képet a kézfejemen található elváltozásról! Ez vajon gomba, vagy valami más? Mivel...
Vénagyulladás
Tisztelt érsebész orvos Rendszeresen kapok kemoterápiát fluorouracillal, van benne 48 órás infuziós pumpa is. A infuziós branül környékén...
Pattanás a herezacskón
Tisztelt Doktornő! A herezacskómon kb. rizsszemnyi sárga színű "pattanás" jelent meg mostanában. Kb. 2 hete vettem észre,nem fáj,nem...
COVID utáni hajhullás
Akné kivizsgálása
Jó napot kedves doktornő! Nagyon rég küzdök aknéval. 20 éves nő vagyok.Szexuális életet nem élek,szűz vagyok.Glutén és laktóz érzékeny...