Dagadó lábfej

Tisztelt szakértő! 22 éves nő vagyok, és egy nap feldagadt mindkét lábfejem egyszerre, elmentem az orvoshoz azt mondta trombózis,, mivel megijedtem eljártam az injekciós kezelésére Clexane injekcióra 4 napig.nem vagyok állapotos viszont nagyon durva narancsbőrösségem van a derekamtól lefele bokámig és a hasamon is 170 cm vagyok és 60 kg. Ez egy hónapja volt, aztán 4-5 nap múlva lelappadt.Később kb.2 hétre rá ismét bedagadt mindkét lábfejem, ekkor elmentem az orvoshoz ismét aki azt mondta most nem trombózis hanem más lehet a háttérben nyirokrendszeri zavar. Mikor trombózist állapított meg egy labort kértem ahol semmi elváltozást nem mutattak ki mint ahogy a trombózist sem. Másodjára is feldagadt akkor nem mentem orvosoz és 3-4 nap múlva lelappadt de most kb. két hétre rá megint bedagadt és nem tudom mi tévő legyek aggódom. nem vizes, gondolom én mert az ujjam helyee nem marad bent viszont nem tudom mitől lehet, magassarkút már nem hordok egy jó ideje.Kérem válaszoljon mit tegyek és hogy lehetne a narancsbőrön enyhíteni mert én véleményem szerint az is befolyásolja ezt. Vese problémám nincs, szív problémám sem csak egy kis mértékű billentyű hibám amire a szakorvos azt mondta nem betegség (mitralis prolapsus) .Kérem válaszát és tanácsát méregteleníteni kellene vagy hogyan tudnám megszűntetni a dagadást? Köszönöm válaszát előre is.

Üdvözlettel: Andrea

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza narancsbőr témában

Kedves Andrea,

 A narancsbőr eltüntetésére számtalan eljárást talál, hasznosnak tartom, melyek a visszeres és nyirokkeringés serkentésével fejtik ki hatásukat. Leírt betegsége és panaszai alapján a kezelés előtt szükséges lenne egy orvosi kivizsgálás. Amennyiben a lábdagadás hátterében nincs betegség, jöhet az életmódi változtatás, több mozgás, kozmetikai kezelés.

 

Üdvözlettel: Dr. Ács Gábor

Kedves Kérdező!

Összetett problémája van, komplex kivizsgálás szükséges. Javaslom, hogy a háziorvosát keresse fel, és kérjen beutalót endokrinológiai kivizsgálásra, egyrészt ki kell zárni a pajzsmirigy problémát, mellékvesekéreg betegséget, cukorbetegséget, aztán nyirokkeringési problémát is. Ha minden rendben van,   akkor használjon rövid megnyúlású rugalmas pólyát, aztán, ha nem jelentkezik újra a probléma, akkor áttérhet a rugalmas harisnya használatára.

 Üdvözlettel: Dr. Varga Viktória, bőrgyógyász

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 20., 09:29; Megválaszolva: 2009. július 20., 09:29
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek