Egy zsírcsomó

Csak azt szeretném kérdezni, hogy a ball vállamon van egy dió nagyságú zsírcsomó, nem fáj, csak esztétikailag zavaró, ezt csak műtéti uton lehet eltávolitani, vagy valamien más modszerrel el lehet oszlatni?

A csomó, kb. négy éve van és most mintha egy kicsit nagyobbodott volna.
A válast nagyon szépen köszönöm.
Üdvözlettel: Tekse József

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza bőrelváltozás témában

Kedves József!

A vállon növekvő elváltozást csak úgy lehet pontosan diagnosztizálni, ha szövettani vizsgálatot végzünk belőle, de ehhez sajnos műtétet kell végezni. A szakma szabályai szerint minden testből eltávolított elváltozást szövettani feldolgozásra kell küldeni, más megoldás nem javallt.

Ha az elváltozás mostanában növekedni kezdett, az mindenképpen műtéti indikáció.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. július 03., 21:27; Megválaszolva: 2009. július 03., 21:27
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Anyajegy
Szép napot! Mellekeltem a képen nemi területemen levő anyajegyemet.Ön szerint mutassam meg a szűrésen? Eleg szégyellos vagyok, eddig ezért nem...
bőr probléma
Tisztelt Doktor nő/úr! Kb. 1 hónapja a bal talpamon megjelent egy általam, laikusként bőrkeményedésnek gondolt kb. fél cm átmérőjű, kemény...
Elváltozás a bőrön, fvéres seb
Tisztelt Webbeteg! A következő problémával fordulok önökhöz.Édesanyám hátán kb. fél évvel ezelőtt egy gennyes, véres seb. Nagyjából 5cm...
Melanóma gyanú
Tisztelt Címzett! Másfél éve vettem ki a jobb alakaromból egy elváltozott anyajegyet ami melanóma gyanús volt de a szövettnnál kiderült hogy nem...
Növekvő bőrgumó kisgyermek nyakán
15 hós kisfiamnak október óta van a nyakán egy kis narancsos színű kinövés. Kezdetben akkora volt, és éppen úgy is nézett ki, mint egy apró...