Bőrkiütések a családban, mi okozhatja?

Tisztelt Dr. ÚR/Nő Én egy 21 éves lány vagyok azzal a problémával fordulok önhöz, hogy időnként körülbelül két havonta a testrészeimen főleg, deréktól lefelé ilyen piros viszkető kiütések jönnek ki rajtam és egy idő után kis hólyagok lesznek rajta és ha kipukkan akkor lessz sebes. most pedig a bal bokámnál a seb nagyon viszket és felvan dagadva. Már voltam a bőrgyógyászaton, de ott minden féle fürdetőt meg viszketés ellen írtak gyógyszert, de amikor megkérdeztem, hogy mire vagyok allergiás akkor nem tudták megmondani, de ezzel így van a nővérem és a báttyám is.azt szeretném kérdezni, hogy mitől jöhetnek ki rajtam ezek a kiütések vagy allergia? Mert már sokan mondtk, hogy gyulladás van a szervezetemben és azért? Vagy, hogy lehet-e ettől komolyabb bajunk? ... Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Bodnár Edina válasza atka témában

Kedves Kérdező! Az, hogy mindhármójuknak hasonló tünetei vannak atka fertőzést jelezhet. Kenjék le magukat InfectoScab krémmel nyaktól lefelé mindenhol, hagyják rajta 8 óra hosszat, majd zuhanyozzanak le. Emellett az ágyneműket, ruházatot fertőtleníteni, magas hőfokon mosni és vasalni kell.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 28.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Demodex atka
A problémám a következő állandóan viszket a fejem és úgy érzem, hogy mászkál rajta valami. Megnézetem itthon nem tetű. A hajszál tövében piros folt van...
Kérdések atkás bőrfertőzésről
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Voltam tegnap 2 bőrgyógyásznál, az egyik azt mondta szabad szemmel ránézésre, hogy csak száraz a bőröm. Viszont annál jobban...
Travocort krém újbóli használata
Műtéti heg kezelése
Lila foltok testszerte
Melanoma malignum nodulare cutis...