Miért?

Tisztelt Dr. Úr/Nő!

24 éves vagyok és az a nagy problémám, hogy állandóan mitesszerek vannak rajtam főleg az orromon, ha kinyomom utána 2-3 nak a helye begyullad, ami 1 hétig gyógyul be.De hiába nyomom ki mindig kiújul, ettől nem lehet megszabadúlni, mert annyira kellemetlen. Már koromnál fogva is csillapodnia kellene szerintem, A kozmetikumok nem segítettek, sőt börgyógyászati szert is használok szükség szerint, de én azt akarom, hogy ne legyen.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mitesszer, akne témában

Kedves Kérdező!

Valószínűleg azért gyullad be, mert nincs megfelelően lefertőtlenítve és a bőrön jelenlévő baktériumok okozzák a gyulladást. Komplex kezelés lehet hatásos. Az arclemosáshoz használjon faggyúoldó hatású arclemosót, a gyulladásos gócokra antibiotikumos ecsetelőt, éjszakára szárító pasztát, ezeket háziorvos is fel tudja írni, az arclemosó recept nélkül kapható.Rendszeresen járjon kozmetikushoz és bízza rá az arctisztítást.

Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvosÜdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. július 02., 21:32; Megválaszolva: 2009. július 02., 21:32
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés