Az apró, fehéres, szemölcs condyloma lehet?

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 20 éves diák vagyok, a problémám a következő: a makkom peremén évek óta találhatók apró, fehéres, szemölcsszerű képződmények. (http: //www.tankonyvtar.hu/site/upload/2008/10/images_ime00493.png) Eleinte nem fordítottam rá több figyelmet, amit utólag bánok, hiszen hol láthatók, hol alig észrevehetőek voltak. Az utóbbi időben, főleg mióta tudomást szereztem a betegségről, felfigyeltem 1-2 növekedésére, illetve azonos területen belüli nagyon lassú terjedésére is. Böngészés közben akadtam rá a condyloma vírusra. Egyes források szerint akár a felnőtt férfi populáció 30-40%-ban előfordulhat, ami engem nem nyugtat, esztétikai, egészségügyi szempontból is zavar, emellett nem kívánok semmilyen fertőzést továbbadni szexuális partnereimnek sem. Orvosnál még nem jártam vele, de napokon belül sort kerítek rá, mégis szeretném tudni, hogy körülbelül mire számíthatok. Sokat olvastam utána, de mint tudjuk, két egyforma eset nem létezik, és akad pár kérdés amire nem találtam választ, így az alábbiakkal fordulnék Önhöz: Eltávolíthatóak-e hatékonyan ezek a szemölcsök? Konkrétan nem tudom, hogy az én tüneteim hogyan kezelhetők. Persze látatlanban nehéz megmondani, ezért mellékeltem a képet. Az ilyen szemölcsök kezelhetőek-e gyógyszeres/ecsetelős módszerrel? Ha igen, milyen produktummal? Szükséges-e ambuláns műtéti beavatkozás? Az utóbbitól érthetően kissé vonakodom hegesedés, kiújulás stb. miatt, illetve diák lévén nem biztos, hogy egy drága műtétet meg tudok engedni magamnak. Mennyi idő alatt távolíthatóak el vagy semlegesíthetők a szemölcsök? Olyan korban vagyok, hogy nem szívesen rejtegetem a nadrágomban a műszert, ha nem muszáj, azonban a betegség és kezelés ideje alatt nem ajánlott a szexuális érintkezés, amit én mindenképp betartanék, így a mielőbbi gyógyulás is prioritás. Ön szerint ez a vírus elkapható-e strandokon stb? Korábbról megvannak a szemölcsök, minthogy szexuális kapcsolatom lett volna. Gyerekkoromban volt a talpamon szemölcs, amit ki kellett kaparni kanállal. Olvastam, hogy akár ilyesmivel is kapcsolatban lehet ez a betegség. Ön mit gondol erről? Immunrendszeri gyengeségről nem panaszkodhatom, egy-két orrfújástól eltekintve hosszú évek óta nem volt semmilyen betegségem. Képződési körülményeit tekintve, gondolok itt a felgyorsult sejtosztódási folyamatra, hasonló a szemölcsök kialakulása az anyajegyekéhez. Nekem rengeteg anyajegyem van, és most is folyamatosan keletkeznek újak, apámtól örököltem. Lát-e Ön valamilyen kapcsolatot a két dolog között? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza bőrkinövés témában

Kedves Kérdező!

Ne aggódjon, a leírás és a fénykép alapján is azt tudom mondani, hogy biztosan nem condylomája van, hanem teljesen egészséges, normál variáns, melyet nem kell kezelni.Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. június 25., 09:40; Megválaszolva: 2009. június 25., 09:40
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Fejbőr kinövés, vajon mi lehet?
A fejbörömön találtam egy kinövést.K.b. 5mm átméröjü, kerek formájú, rózsaszínes, hússzínű.Ön szerint mi ez? Esetenként vérezni is...
Börgyógyászhoz kell forduljak?
Két nappal ezelőtt, a derekam elkezdett fájni, és egy pár miliméteres "börkinövést" vettem rajta észre. A fájdalom elmúlt, azonban idegesít ez a...
Miért viszket,és váladékozik?
PlEVA+ pajzsmirigy , oltás
Fehér foltok a péniszen