Szemölcs szerű......

Tisztelet Doktor Nő/ Úr!

Hátul a tarkómon kb 12-13 éves korom óta van egy vadszemölcs, vagy egy nem is tudom minek nevezzem, mert a szemölcs nem ilyen, ez egy kb borsó nagyságú lapos rózsaszínes "vadhús" és körbe fehér szeprencés a széle, nem fáj, nem viszket, de félek leszedetni mert nem tudom hogy nem- e rosszabbat csinálok vele?

Már hallottam nem 1 esetet, hogy valaki leszedette a szemölcsét és rá félévre meghalt!

Már voltam bőrgyógyásznál de semmi konkrét megnevezést nem adott neki, csak adott egy beutalót a sebészetre ahol eltávolíttathatom!

Én amikor ránézek igazából úgy néz ki, mint amikor egy kutyába vagy egy macskába belemegy egy kullancs az jól megszívja magát vérrel és olyan nagy rózsaszín lesz, de ami nekem van az nem kullancs csak gondoltam így eltudja képzelni miről beszélek!  

Tehát a kérdésem mi lehet ez a tarkómon?

Van- e olyan vizsgálat amival a leszedetés nélkül megállapítható hogy jó vagy rosszindulatú-e?

Milyen kezelésekkel jár, ha rosszindulatú? Van- e esély a gyógyulásra?

Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza anyajegy témában

Kedves Kérdező!

 Nem gondolom, hogy rosszindulatú elváltozásról van szó. Inkább azt gondolom, hogy egy szemölcsös felszínű anyajegy lehet, mely ha többször sérül, növekedésnek indul, akkor érdemes eltávolítani. Sajnos ha felmerül egy anyajegynél a malignitás, akkor csak a szövettani vizsgálat tudja megmondani, hogy jó- vagy rosszindulatú. Ne féljen eltávolíttatni, mert akkor szokott baj lenni, ha túl későn "szedetik le" az elfajult anyajegyet.Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. június 25., 09:35; Megválaszolva: 2009. június 25., 09:35
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Festékes anyajegy
Szemölcs vagy anyajegy az orron
Anyajegyelváltozás
Anyajegy
Szövettani eredmény értelmezése