Örök pattanások?

Tisztelt Doktor úr/ Nő! A problémám a következő lenne. Már kb 7-8 éve szenvedek a pattanásoktól. Az arcom a hátam a vállam és mostanában a mellkasomon is vannak. Rengeteg szert kipróbáltam külsőleg már de egyik se hatott. Próbálkoztam cickafarkfűteával is hátha az segít belsőleg illetve külsőleg de nem vezetett eredményre. Úgy gondolom, hogy külsőleg talán már mindent megpróbáltam amit lehet. Eddig a nőgyógyászati bajokra tippeltem hogy azért lehet de azok elmúltak igy igazából nem tudom mi lehet az oka. Kérdésem az lenne, hogy lehet-e valami allergia vagy van-e valami belső gyógyszer amivel csökkenteni lehetne a pattanásokat? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Ö. Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pattanások témában

Kedves Kérdező!

Ha ennyire kiterjedtek a tünetek először szisztémás antibiotikumot kellene megpróbálni (pl. Sumamed) a lokális kezelések (pl. Skinoren krém) mellett. Ha a kezelések ellenére sem javulnak a tünetek akkor a nyár végén szisztémás retinoidra (pl. Roaccutan) kell áttérni.Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. június 19., 15:33; Megválaszolva: 2009. június 19., 15:33
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Mennyire veszélyes egy pattanás
Kedves Szakértő! Olvastam, hogy akár egy elfertőződött pattanás is komplikációkat okozhat. Sokat nyomkodtam az arcomat, és mostanában is...
mi lehet a baj? Pattanások...
Kedves doktor úr-nő! Az az igazság hogy eddig tartózkodtam az orvosoktol igy hát még nem vizsgáltattam ki magam, de egyre több a panaszom és tudni...
Kamaszkor-Mit tegyek?
Tisztelt Doktorúr\nő lenne egy olyan kérdésem hogy a rokonaim véleménye megoszlik arról hogy ki kell-e nyomni a pattanást vagy inkább csak hagyni...
Pattanásos áll
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy az államon hónapok óta gyulladt pattanások nőnek. Mindenhol arról olvasok, hogy a...
pattanások kezelése
Lányomnak nagyon pattanásos a bőre.Újabban a saját vizeletével keni. Azt mondja, jó, de nem veszélyes, ha a szemkörnyéki kinyomott pattanásokba is...