Kiütés?

Tisztelt Doktornő!

A lányom ujjai között, combján, hónaljában apró pöttyök jelentek meg. A háziorvosunk szerint rüh, valószínűleg a kollégiumi ágyneműtől. Novascabint kaptunk, két egymás utáni nap elvégeztük a kezelést (fürdés után egész testét bekentük, fél óra múlva újra, majd 12 óra múlva fürdés) . Azóta ágyneműjét, törölközőjét, minden ruháját 60 fokon mosom, vasalom. A két kezelés után a testéről elmúltak a pöttyök, a kezéről még nem. Naponta 2-3 alkalommal Novascabinnal kentük a kezét, ennek lassan egy hete, de még mindig vannak pöttyök az ujjai között, és még viszketnek is. Mit tegyünk? Hányszor kellene végigcsinálni a kúrát, hogy teljesen elmúljanak?

Dr. Bodnár Edina válasza kiütés témában

Kedves Kérdező! Nem, elegendő kétszer megismételni  a kúrát, mostmár lokális steroid krémet ajánlok a bőr megnyugtatására. Sajnos a viszketés még a kúra után is hetekig megmaradhat.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 21.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Bőr alatti kiütés
Tisztelt DoktorÚr/Nő! Egy olyan problémával fordulnék önhöz, ami már évek óta évente egyszer, de kétszer is akár előfordul, viszont, amióta szeptemberben...
Viszkető foltok
Tisztelt Doktornő! tanácsot szeretnék kérni a képen látható tünetre, ami olyan, mintha beütöttem volna és belilult a bőröm, pedig nem. Kb. 3 hete kezdődött...
Kiűtés a kezen
Jó napot kívánok! A kisfiam tenyerén néhány napja kis hólyagok jöttek ki, nem zavarta, nem fájt és nem viszketett, de mára már kisebesedet és viszketni is...
Fehér kitüremkedő pöttyök.
1hónapos kisbabám arcán, fejbőrén 4 napja kijött pár pötty. Zsírmirigyszerű. Tápszer+anyatej táplálékkal. Ez betegség?
Aggódnom kellene emiatt? Előfordulhat,...
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Nemrég teljesen véletlenül észrevettem, hogy érezni a nyakamon hátul egy kis kemény csomó szerűséget. Nem látni semmit és eddig...
Bőrkiütés / foltok
Tisztel Doktornő! Kicsit több, mint fél éve pirosas foltok jelentek meg a mellkasomon. Ezek a foltok néha halványulnak, néha pedig erősödnek. Fájdalmat nem...