Le lehet-e venni?

Azt szeretném tudni, hogy 1-2 éve anyajegyszerű valami nőtt ki rajtam, aminek a felülete eléggé csúnya. Látta bőrgyógyász és épp, hogy rápillantott közölte, hogy szabaduljak meg tőle. Azért én félek nehogy baj legyen utána, ha leveszi a sebész.

Dr. Bodnár Edina válasza melanoma témában

Kedves Kérdező! Ne attól féjen, hogy mi lesz ha leveszi a sebész, hanem attól, hogy mi lesz ha bent marad. Ha egy bőrgyógyász azt mondja, hogy egy anyajegyet le kell venni, azért mondja, mert felmerül a malignitás gyanúja. Azt tanácsolom, minél előbb vetesse le!    Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. június 21.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

BRAF: pozitív vagy negatív?
Kedves Doktornő! Nemrég írtam Önnek "melanoma esetleges áttéttel" címmel kérdést. Azt szeretném még kérdezni, hogy áttétes melanománál (akár műthető és...
Melanoma esetleges áttéttel
Kedves Doktornő! Igyekszem rövid lenni. A feleségemnek (45 éves) tavaly áprilisban leszedtek a jobb combjának hátuljaról egy kifekélyesedett, mazsola nagyságú...
Seroma fél évvel a műtét után
2021. nyarán diagnosztizáltak és eltávolítottak egy melanomát (Clark IV. Breslow: 0,85mm) a lábszáramról, szeptemberben megtörtént a második kimetszés és két...
Melanóma eltávolítás után milyen...
Tisztel Hölgyem/Uram! A jobb kulcscsontomon kb. másfél év alatt egy kis pöttyszerű anyajegy 8*6 mm-es növekedett, sajnos mivel nem volt szem előtt, így csak...
Tumormarker
Tisztelt Doktornő, Melanomával 10 éve kezelt / 3.stádium, intron kezelés / jelenleg tünetmentes rokonom béta-2 mikroglobulin szintje 3,310 mg/l- re...
CT kiértékelés
Tisztelt Doktornő! Megtenné kérem, hogy megnézi a CT összefoglalót és elmondja milyen túlélési esélyeim vannak? Úgy érzem, a kórházban nem teljesen őszinték...