Bőrkiütés

Tisztelt Doktornő!

2 hete piros, viszkető foltok jelentkeztek a bal kézfejemen, alkaromon, majd a jobb kezemen, lábamon a hátsó felemen és a hátamon. A bőrgyógyász allergiás kiütésre gyanakódott és felirt nekem (mivel 14 hetes terhes vagyok) calciumot és rázófolyadékot. A vérvételi eredmény: (ami mellett * van)

WBC: 10, 8

NEUT 77, 1

LYMPH 16, 0

MONO  2, 7

NEUT ABSZ. 8, 35

VVT SÜLLY. 59

VIZELET ÜLEDÉK VIZSG:

FEHÉRVÉRSEJT: 18

baktérium: sok

TRANSZFERRIN SZATURÁCIÓ 13, 17

GOT (ASAT) 37

GPT (alat): 34

 

Sajnos mikor visszamentem a doktornőhöz (rendelés vége volt, én voltam az utolsó beteg) közölte, hogy menjek el háziorvoshoz és mutassam meg a leletet neki, majd menjek vissza hozzá.

A héten a férjemen is kijöttek hasonló foltok mint nekem, de neki kisebb 3-4 mm-es pattanásszerű foltokkal kezdődtek és most már hasonló piros (5-50 ft-os nagyságú) foltok jelentek meg a kezén és a vállán.

 

Érdeklődni szeretnék, hogy mitől lehet ez?

 

Köszönettel:

 

Margaréta

 

A többi érték határon belül van. (RBC, HGB, HCT, MCV, MCH, MCHC, PLT, EO, BASO, LYMPH ABSZ., MONO ABSZ., EO ABSZ. BASO ABSZ.  GLUKÓZ, TOTÁL VASKÖTŐ KAPACITÁS, VAS, TOTÁL TRANSZFERRIN, TOTÁL BILIRUBIN, ALKALIKUS FOSZFATÁZ, ANTI-STREPTOLIZIN 0 TITER) ,

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza rühesség témában

Kedves Margaréta!

Szerintem rühatka fertőzése van, mely fertőző betegség és ezért terjedt át a férjére. Az InfectoScab krémmel kellene lekenni mindkettőjüket, 8 óráig rajta hagyni a bőrön, majd zárófürdőt követően nyugtató hígított steroid kenőcsöt javasolok. Nagyon fontos az ágyneműk és a ruházat fertőtlenítése, vasalása.Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. június 21., 14:12; Megválaszolva: 2009. június 21., 14:12
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés