Csúnya bőrfelszín

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Körülbelül 5 éve a felkaromon kis pattanásszerű pöttyök vannak, amiket ha megnyomok, olykor jön ki belőle valami  és a helye elég sokáig piros marad.

Korábban kaptam már rá higanyt tartalmazó krémet, ami egész jól bevált, csak allergiás lettem a higanyra. Úgy 1, 5 éve a bőrgyógyásznő azt javasolta, hogy használjak enyhe fogamzásgátlót, mert szerinte ezt hormontúltengés okozhatja. Sajnos a kezem azóta csak egy kicsit halványúlt.

Ajánlották már a napozást is, csak attól félek, hogy sötét helyek maradnak.

Most, 19 évesen állapították meg nálam, hogy laktózérzékeny vagyok. Minden nap 2szer iszom kakaót, ez is lehet ok? Olvastam egy újságban, hogy ez a betegség okozhat ilyen tüneteket. Igaz ez?

Remélem ennyi információból is tud rajtam segíteni.

Köszönettel: Ö. Zsuzsanna

WEBBeteg szakértő válasza laktózérzékeny témában

Kedves Zsuzsanna!

Igen, laktózérzékenység esetén tej fogyasztását követően alakulhatnak ki hasonló tünetek. Szalicil-kénes rázókeverékkel lehetne megpróbálni leszárítani a tüneteket.

 Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. július 02., 16:42; Megválaszolva: 2009. július 02., 16:42
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Genitális herpesz esetén ez...
Kisgyerek halanték pukli
Csomó az arcbőrben
Patológiai lelet értelmezése
Fotodinámiás terápia