Bőrprobléma

Kedves dr NŐ/ úr!

Tanácsot szeretnék kérni, úgyanis túl sok az anyajegyem emiatt nem merek szoláriumba menni. A bőrgyógyászom 50 es fényvédő használatát javasolja. Minden vágyam, hogy ne legyek ilyen fehér, hóka színű, szép barna bőrt szeretnék. Mit tanácsol hogyan barnuljak le, hogy ne ártsak magamnak.

Még egy kérdés: A bal válamon van egy anyajegy, kb 10 éve hogy ugyanolyan, volt benne korábban egy pattanás és emiatt egy kis fehér pont van a közepén. A bőrgyógyászom azt mondta, hogy nincs vele baj, mégis a levételét javasolja.  Elkerülhetem-e a műtétet ha félévente ellenőriztetem? Ugyanis félek a műtéttől valamint csúnya heg lenne a vállamon.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza anyajegy témában

Kedves Kérdező!

 A napozás, szolárium helyett az önbarnító krémek alkalmazását javaslom. Ha félévente jár kontrollra, és az anyajegy nem atípusos, nem változott az utóbbi időben, akkor nem kell levenni, de ezt az a bőrgyógyász tudja pontosabban megítélni, aki nagyítóval is látta az anyajegyét.

 

 Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. június 15., 16:27; Megválaszolva: 2009. június 15., 16:27
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés