Kiütés combon, has-hónalj, könyökön, rüh lehet?

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Lányom bőrén apró viszkető hólyagocskák jelentek meg, leginkább a combok, has-hónalj, könyök egyes részein, illetve az ujjak között. Az orvosunk ránézésre rámondta, hogy rüh, valószínűleg a kollégiumi ágyneműtől, Novascabint tanácsolt. Kétszer elvégeztük a kúrát (fürdés után egész testet bekenni + fél úra múlva még egyszer, 12 óra múlva fürdés) . A teste nagy részéről eltüntek a hólyagocskák, de az ujjai között még mindig viszket neki, pedig az elmúlt 3 napban naponta 2-3-szor az emulzióval mostuk a kezét. Hányszor kellene a teljes kúrát elvégezni? A viszketés elmúltáig minden nap? A fertőzött ruhákat 60 fokon mosom, vasalom, minden nap tiszta ágyneműt, törölközőt kap.

Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza kiütés témában

Kedves Kérdező!

Nem, elegendő kétszer megismételni a kúrát, mostmár lokális szteroid krémet ajánlok a bőr megnyugtatására. Sajnos a viszketés még a kúra után is hetekig megmaradhat

Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. június 20., 21:54; Megválaszolva: 2009. június 20., 21:54
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőr alatti kiütés
viszkető foltok
Tisztelt Doktornő! tanácsot szeretnék kérni a képen látható tünetre, ami olyan mintha beütöttem volna és belilult a bőröm, pedig nem. Kb. 3 hete...
Bőrgomba?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 9 hónapos kislányom mellkasán piros foltok jelentek meg kb. 2 hete. Először azt hittük ez is ekcéma, meglévő...
Mi lehet ez?
Üdvözlöm! 1 hete kezdődött 2-3 kiütéssel ez viszketett majd, megvakartam ezáltal megnövekedett azóta próbáltam fenistil gellel illetve elocolm...
Kiütések
Egy évvel ezelőtt a hátam nagy részén pirosas kiütések jelentek meg (különböző méretűek, a kiütések szélén kis kitüremkedéssel) A...