Hirdetés
      • Duzzanat rovarcsípés miatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        17 éves gyermekemet 6 héttel ezelőtt megcsípte valamilyen rovar. Azóta jártunk a sebészeten, de tapintásos vizsgálat után az volt a válasz, hogy ezekkel nincs teendő. Sarjszövet keletkezett, vagy felszívódik, vagy ottmarad. Mennyit kell még várni, hogy a duzzanat elmúljon? Érdemes - e esetleg bőrgyógyász véleményét is kikérni?.Létezik -e valamilyen kenőcs, kezelés ami elősegíti a felszívódást?

        Köszönöm a válaszát:Edit

        WEBBeteg szakértő válasza a rovarcsípés témában

        Kedves Edit!

        Csípést követően kialakulhat ún. hystiocytoma, mely egy gyulladásos sarjszövet, mely kenőccsel nem mulasztható el, csak segészileg távolítható el. Azért lokális szteroid kenőccsel megpróbálhatják kenni, hátha visszahúzódik a csomó.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        Dr. Bodnár Edina
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-08 09:34:10; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: