• Allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        2 napja spontán megjelentek rajtam csalánkiütés-szerű foltok, a lábamon és a karomon. Fogalmam sincs mitől van, próbáltam végigfuttatni magamban a lehetséges okokat, de emlékszem semmi olyasmire, amivel kapcsolatba kerülve az említett tünetek lépjenek fel. Rovarcsípésre gondoltam először, bár attól eddig nem voltak ilyen reakcióim. A szúrás helyén mindig volt 1 rövid ideig folt, de csak ott, máshová nem terjedt át. Előző 2 napon pedig napi 1x Algopirint vettem be, láz és fejfájás enyhítésére. Igaz sose volt a gyógyszerektől semmilyen bajom, neten utánnaolvasva találtam olyasmiket, hogy bár ha soha nem is okoztak semmilyen tünetet, idővel előjöhetnek allergiás reakciók. Persze tudom azt is, hogy a nem szakértő ember rendesen félrediagnosztizálhatja magát ha fórumokon és egyéb helyeken próbál rájönni a probléma forrására... Vagy talán csak a rossz lelki állapotom okozza, nem tudom... De kissé kétségbeejtő... A különböző kenőcsök nem használnak, sőt egyiktől még jobban be is vörösödtek a foltok...

        Ön szerint mit tehetnék? Mi lehet az okozója a kiütéseknek?

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a csalánkiütés témában

         Tisztelt Kérdező!

        Gyógyszerallergia nem szokott csak a végtagokra lokalizálódni. Valószínűbb a csípéses eredet, lehet pók vagy bolhacsípés is. Tud venni a patikában recept nélkül olajos rázókeveréket, próbálja meg.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        Dr. Bodnár Edina
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-04 17:22:05; Megválaszolva: 2011. október 04., 14:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: