Dörzsölődik a combom mert túlsúlyos vagyok

Tisztelt Doktornő!

47 éves, túlsúlyos nő vagyok. A problémám, hogy sajnos a combjaim összeérnek és a bőr dörzsölődik, ezt pár év óta azzal próbálom kivédeni, hogy csak nadrágban járok.Nyáron térdnagrágban melegtől függetlenül. Viszont este fürdés után már csak hálóinget veszek, ugyhogy reggelig elkerülhetetlen, hogy összeérjen a combom. Ami a problémát jelenti, hogy jó pár évvel ezelőtt a jobb combom belső részén lett egy bőrszínű mozgatható kinövés. Nem fájt, nem jelentett problémát. Aztán egy idő után észrevettem, hogy a másik combomon is, majdnem vele szemben lett egy ugyanilyen. Akkor próbáltam utánna nézni, és azt olvastam, hogy a dörzsölésnek kitett helyeken ilyen előfordulhat, ártalmatlan. Nem is foglalkoztam velük, csak a nadrágviseléssel óvtam őket.

Most egy pár napja éreztem a jobb combomnál alig érezhető égő érzést, gondoltam a nagy melegben esetleg a bőrnek melege volt. Egyébként naponta fürdök, tiszta alsó és felső nadrágot veszek. Viszont az este már fürdés után éreztem, hogy amint összeér a combom, a jobb oldali bőrkinövésem nem szereti és érzékeny. Megnyomtam az ujjammal és azt sem szerette.  Utánna néztem most ezen a honlapon és a leginkább a kondilóma leírása illik rám, igaz azt olvastam, hogy a nemi szervek környékén a rosszindulatu elváltozások kialakulásában játszik szerepet.

Megijedtem, hogy ez most rám is vonatkozik? Igaz nem közvetlenül a nemi szervemen helyezkednek el, de a combom belseje közel van.

Én arra gondolok, hogy tegnap farmer anyagu nadrág volt rajtam, ami szorosabb, mint a pamut, esetleg megnyomódhatott, mert nincs elszakadva, nem is sebes, talán egy kicsit duzzadtabb, mint a másik combomon levő. Ma leragasztottam, nem irritálja semmi, nem is éreztem semmit egész nap, ha most hozzáérek, semmi érzékenységet nem mutat.

Kedves Doktornő!   A combon is előfordulhat kondilóma? Vagy minek hívják?   Ez tényleg valami rák előjele?   Kell vele foglalkozni, vagy elég, ha megvédem az irritációtól és akkor nem lesz vele probléma?    Ez a fajta bőrelváltozás később válhat rosszindulatúvá? Megoldás, ha leragasztom?

Elnézést kérek a sok kérdésért! Szives válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Sz. Irén

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza bőrelváltozás témában

Kedves Irén!

Condyloma nemcsak a nemi szerveken fordul elő, az alhason és a combokon is lehetnek elváltozások. De ha a nemi szerven nincs condyloma, akkor a combon sem szokott lenni. Inkább jóindulatú elváltozásnak gondolom, de az a legmegnyugtatóbb, ha személyesen látja bőrgyógyász.Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. május 27., 09:52; Megválaszolva: 2011. október 04., 08:58
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek