• Dörzsölődik a combom mert túlsúlyos vagyok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        47 éves,túlsúlyos nő vagyok. A problémám,hogy sajnos a combjaim összeérnek és a bőr dörzsölődik, ezt pár év óta azzal próbálom kivédeni,hogy csak nadrágban járok.Nyáron térdnagrágban melegtől függetlenül. Viszont este fürdés után már csak hálóinget veszek,ugyhogy reggelig elkerülhetetlen,hogy összeérjen a combom. Ami a problémát jelenti,hogy jó pár évvel ezelőtt a jobb combom belső részén lett egy bőrszínű mozgatható kinövés. Nem fájt,nem jelentett problémát. Aztán egy idő után észrevettem,hogy a másik combomon is, majdnem vele szemben lett egy ugyanilyen. Akkor próbáltam utánna nézni, és azt olvastam,hogy a dörzsölésnek kitett helyeken ilyen előfordulhat,ártalmatlan. Nem is foglalkoztam velük, csak a nadrágviseléssel óvtam őket.

        Most egy pár napja éreztem a jobb combomnál alig érezhető égő érzést, gondoltam a nagy melegben esetleg a bőrnek melege volt. Egyébként naponta fürdök, tiszta alsó és felső nadrágot veszek. Viszont az este már fürdés után éreztem,hogy amint összeér a combom,a jobb oldali bőrkinövésem nem szereti és érzékeny. Megnyomtam az ujjammal és azt sem szerette.  Utánna néztem most ezen a honlapon és a leginkább a kondilóma leírása illik rám, igaz azt olvastam,hogy a nemi szervek környékén a rosszindulatu elváltozások kialakulásában játszik szerepet.

        Megijedtem, hogy ez most rám is vonatkozik? Igaz nem közvetlenül a nemi szervemen helyezkednek el, de a combom belseje közel van.

        Én arra gondolok,hogy tegnap farmer anyagu nadrág volt rajtam,ami szorosabb,mint a pamut,esetleg megnyomódhatott, mert nincs elszakadva, nem is sebes,talán egy kicsit duzzadtabb, mint a másik combomon levő. Ma leragasztottam, nem irritálja semmi, nem is éreztem semmit egész nap,ha most hozzáérek, semmi érzékenységet nem mutat.

        Kedves Doktornő!  A combon is előfordulhat kondilóma?Vagy minek hívják?  Ez tényleg valami rák előjele?  Kell vele foglalkozni, vagy elég, ha megvédem az irritációtól és akkor nem lesz vele probléma?   Ez a fajta bőrelváltozás később válhat rosszindulatúvá? Megoldás,ha leragasztom?

        Elnézést kérek a sok kérdésért! Szives válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel: Sz. Irén

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrelváltozás témában

        Kedves Irén!

        Condyloma nemcsak a nemi szerveken fordul elő, az alhason és a combokon is lehetnek elváltozások. De ha a nemi szerven nincs condyloma, akkor a combon sem szokott lenni. Inkább jóindulatú elváltozásnak gondolom, de az a legmegnyugtatóbb, ha személyesen látja bőrgyógyász.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-27 09:52:57; Megválaszolva: 2011. október 04., 08:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés