• Bőrfeszesítés (ekcémás bőr esetén)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/Doktor nő!

        Néhány hónapja (talán fél éve) kezdtem észrevenni, hogy csúnyul a bőröm. Először csak az állaga volt más (olyan kissé viaszos szerű, vagy nem is tudom), aztán egyre csúnyább lett, nagyon száraz volt.. később kiderült hogy valamiféle ekcéma az oka, amire kaptam kenőcsöket, gyógyszert is (fejbőrre is kaptam 2 félét). Aztán a bőröm mintha javult volna (láthatóan jobban nézett ki), de utána újból csúnya lett, és én úgy látom, egyre rosszabb. Pedig a krémeket és gyógyszert folyamatosan használommindig. Próbálok minél több vitamint enni, és sok vizet inni. A krémek, amiket kiírtak szerintem csak az ekcéma kezelésére jók.. De nekem feszesítésre lenne szükségem, mert amúgy is kevés az önbizalmam, nem szeretném hogy 26 évesen ilyen öregesen nézzek ki.. Egyébként dohányzom is már elég rég óta és több mint valószínű, hogy ez az oka. Tudom, hogy nagyon sok jó bőrfeszesítő krém van, de a bőrgyógyász pl. azt mondta, hogy semmi mást ne használjak, csak amiket ő kiírt! Az lenne tehát a kérdésem, hogy milyen szereket vagy tippeket javasol, amivel el tudnám érni azt, hogy kifeszesedjen a bőröm (egyébként ezen kívül pszichés problémáim is vannak, sokszor 2 napig nem alszok, elég rendszertelen vagyok - pl. táplálkozás terén - bár egészséges ételeket fogyasztok, minél többfélét. Szedek vitaminokat is (Cetebe, Magne B és mivel íny problémáim is vannak: Vitinne). Tehát milyen megoldásokat javasol??? Nagyon fontos lenne!!!

         

        Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát és segítségét!

         

        Üdvözlettel:

        Bakró Csaba

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrfeszesítés témában

        Kedves Csaba!

         Először is abba kellene hagyni a dohányzást, mert az nagyban elősegíti a bőr öregedését az UV-sugárzás mellett. Igyon sok vizet és szedjen C-, A-, és E- vitamint. Helyileg használjon Atoderm Zink P.O. krémet. Az ekzéma okát pedig ki kellene vizsgálni, nem elég a kezelésre fokuszálni.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-19 14:17:05; Megválaszolva: 2011. október 03., 09:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés