• Bőrfeszesítés (ekcémás bőr esetén)

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/Doktor nő!

        Néhány hónapja (talán fél éve) kezdtem észrevenni, hogy csúnyul a bőröm. Először csak az állaga volt más (olyan kissé viaszos szerű, vagy nem is tudom), aztán egyre csúnyább lett, nagyon száraz volt.. később kiderült hogy valamiféle ekcéma az oka, amire kaptam kenőcsöket, gyógyszert is (fejbőrre is kaptam 2 félét). Aztán a bőröm mintha javult volna (láthatóan jobban nézett ki), de utána újból csúnya lett, és én úgy látom, egyre rosszabb. Pedig a krémeket és gyógyszert folyamatosan használommindig. Próbálok minél több vitamint enni, és sok vizet inni. A krémek, amiket kiírtak szerintem csak az ekcéma kezelésére jók.. De nekem feszesítésre lenne szükségem, mert amúgy is kevés az önbizalmam, nem szeretném hogy 26 évesen ilyen öregesen nézzek ki.. Egyébként dohányzom is már elég rég óta és több mint valószínű, hogy ez az oka. Tudom, hogy nagyon sok jó bőrfeszesítő krém van, de a bőrgyógyász pl. azt mondta, hogy semmi mást ne használjak, csak amiket ő kiírt! Az lenne tehát a kérdésem, hogy milyen szereket vagy tippeket javasol, amivel el tudnám érni azt, hogy kifeszesedjen a bőröm (egyébként ezen kívül pszichés problémáim is vannak, sokszor 2 napig nem alszok, elég rendszertelen vagyok - pl. táplálkozás terén - bár egészséges ételeket fogyasztok, minél többfélét. Szedek vitaminokat is (Cetebe, Magne B és mivel íny problémáim is vannak: Vitinne). Tehát milyen megoldásokat javasol? Nagyon fontos lenne!

         

        Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát és segítségét!

         

        Üdvözlettel:

        Bakró Csaba

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrfeszesítés témában

        Kedves Csaba!

         Először is abba kellene hagyni a dohányzást, mert az nagyban elősegíti a bőr öregedését az UV-sugárzás mellett. Igyon sok vizet és szedjen C-, A-, és E- vitamint. Helyileg használjon Atoderm Zink P.O. krémet. Az ekzéma okát pedig ki kellene vizsgálni, nem elég a kezelésre fokuszálni.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        Dr. Bodnár Edina
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-19 14:17:05; Megválaszolva: 2011. október 03., 09:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        25 éves férfi vagyok, eddig nem voltak gondjaim a bőrömmel, azonban az utóbbi 1.5 évben tele van az arcom pattanásokkal, a borostám tájékán szőrtüszőgyulladás jellegű gyulladt valamikkel. Gyakran mitesszer jellegű dolgok türemkednek ki...
        Tisztelt doktornő! 2 napja lézeres szőrtelenítésen így jártam..megégett mind két oldal.Rettegek , hogy hagy foltot és nyomot..voltak hólyagok is.Az arcom nagyon feldagadt.Mit tanácsol? Ide fotot nem enged feltölteni. Andi
        Kedves Doktornő! Körülbelül egy hete az egyik szemem alatt kijött a képen látható, körülbelül 9x6 mm-es dudor. Puha tapintatú, kicsit csillogó, van amikor nagyon minimálisan finoman hámlik, de általában nem hámlik és ráncos. Mivel első...
        Édesanyámon több, a feltöltött képen látható hasonló anyajegyszerű képződmény van (a csatolt képen szereplő barna anyajegy a hasán van). Kérdezem, hogy mi ez a jelenség, ill. hogy szükséges-e vele a rendelőt felkeresni?
        Kedves Doktornő! Eladó vagyok egy ruhaüzletben, általában 12 órázom. Nap végére sokszor fáj a lábam. Mindkét kislábujjam belső felén megjelent egy fájdalmas kis dudor. Csatoltam képet róla. Nincs bőrkeményedés ott vagy ilyesmi, csak egy...
        A kérdés a páromról szól. Január közepén keletkeztek az egész testfelületén piros kiütések. Volt ami nagyobb lett, volt ami nem. Először ekcémára gyanakodtunk, mert az gyerekkora óta van, de a krém nem javított rajta. Ez kb 2 hétig ment....
        Tisztelt "WEB DOKTORNŐ" Bal arcomon spinalioma kimetszése történt. A műtétet követő szövettani leletet mellékelem. Nyaki ultrahang és röntgen leletem negatív. Vajon szükséges kontrollvizsgálat a későbbiekben esetleges áttétek...
        Jó napot! Kettő urológusnál is voltam a ezekkel a fehér foltokkal, (fitymaszűkületem van) amire nem mondtak semmit caak annyit hogy nem hinné hogy daganat.... az egyik orvos azt mondta kenegessem betadineval (3 napig kentem 0 eredmény) a másik...
        Tisztelt Dr Úr/Nő. Olyan panasszal fordulok önhöz, hogy fityma és makk részem kisebesedet megduzzadt és fehéres váladék jelent meg a fityma fék tájékán. Orvos látta canestent írt elő. Amitől 3.napi kezelés óta kirepedezett a bőr elkezdett...
        Tisztelt doktornő. Kb két éve jelent meg egy kisebb festékhiányos folt a péniszemen aminek akkor nem sok jelentőséget tulajdonítottam. De a folt nagyobbodott.már a herezacskómon is megjelent. Csak nemrégiben fedeztem fel hogy már a végbél...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.