• Aknenormin, Sotret, Gravida

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        1, 5 évig szedtem az Aknenormin, illetve Sotret nevű gyógyszereket. Március elején hagytam abba. Azt a választ kaptam, hogy 3 hónap alatt biztosan kiürül a szervezetemből, ezért ha lejár ez a várakozási idő, akkor nyugodtan vállalhatunk gyermeket. Az lenne a kérdésem, hogy a magzatvédő vitamint mikortól kezdhetem el szedni? Ha már letelt a 3 hónap? Mert az Aknenonrmin magas A-vitamin tartalmú készítmény, és a Gravidában is megtalálható az A-vitamin.

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Kérdező!

        Az isotretinoin hatóanyag valóban A-vitamin származék, ezért A-viaminnal együtt szedése nem javasolt, de miután kiürült a szervezetéből, nyugodtan szedhet A-vitamint is tartalmazó készítményt, ezek csak a napi szükséges vitamin mennyiség egy részét fedezik, nem kell tartania túladagolástól. A magzatvédő vitamin szedését, amennyiben Önnél nem áll fenn olyan alapbetegség, mely miatt a nőgyógyász javasolta a terhesség előtti szedését, akkor elég, ha csak a terhesség alatt szedi. Táplálkozzon egészségesen, egyen sok nyers gyümölcsöt, zöldséget, a szükséges vitamin mennyiséget úgy is beviheti.

         

        Üdvözlettel: Dr. Varga Viktória, bőrgyógyász


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-21 09:49:55; Megválaszolva: 2011. október 03., 09:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon