• Atópiás Dermatitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        4 hónapos kislányomnál 2 hónapja diagnosztizálták az atópiás dermatitiszt. A bőrgyógyász higított elocomos kenőcsöt írt fel helyi kezelésre, illetve tanácsolta, hogy naponta többször kenjem be testápolóval a baba száraz bőrét, viszont azt kikötötte, hogy urea tartalmú készítményt ne használjak. A kérdésem ezzel kapcsolatos: miért nem javasolt a csecsemők bőrének ápolása urea tartalmú krémmel, illetve mennyi idős kortól lehet használni? Jelenleg omega 3 és omega 6 zsírsav tartalmú testápolóval kenem a babát, de sajnos nem bizonyul a hidratáló képessége elégségesnek. Mivel a saját bőröm is elég száraz, így én urea tartalmú készítményt használok, és nagyon jó tapasztalataim vannak. Nyilván a baba bőrét is "meggyógyítaná", amennyiben megengedett lenne a használata. Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a atópiás dermatitis témában

        Kedves Kérdező!

        Nincs korhatár, nyugodtan használhat urea tartalmú testápolót a 4 hónapos kisgyermek bőrére.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        Dr. Bodnár Edina
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-19 14:21:45; Megválaszolva: 2011. október 03., 08:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: