• Nemi betegség - gombás fertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Két napja vettem észre, hogy a péniszem viszket. A makkon mintha valamilyen fehéres réteg lenne, amitől sima, fényes a felszíne. A makk alsó része mintha vörösebb lenne a felső résznél. A makkot védő bőr belső részén néhány pirosabb pontnyi terület van, amelyek szintén viszketnek. A legjobban a fityma viszket, azonban ez nem mindig jelentkezik, és amikor jelentkezik az sem kínzó érzés, inkább zavaró. Elképzelhető, hogy gombás fetőzés (candida) ez? Nemi életem az elmúlt másfél héten nem volt, és partnert nem szoktam váltani. Korábban nem volt nemi jellegű panaszom. Váladékot nem tapasztaltam, vizelés közben nincs fájdalom érzés

        Most gyógyultam meg egy tüszős mandula gyulladásból, kezelésként ha jól emlékszem dual 2000 antibiotikumot szedtem. Elképzelhető, hogy a legyengült immunrendszer miatt jött elő a viszketés, fertőzés? Milyen gyógymód javallot ilyn esetben?

        Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a gombás fertőzés témában

        Kedves Kérdező!

         Igen, valószínűleg a legyengült immunrendszer és az antibiotikum szedés okozta  a gombás fertőzést. Jó lenne 150mg fluconazol (pl. Mycosyst, Diflucan, Dermyc) kapszulát bevenni, és helyileg Canesten krémet alkalmazni.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        Dr. Bodnár Edina
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-19 14:18:29; Megválaszolva: 2011. október 03., 06:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: