• Rosacea faciei

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        Egy 23 éves lány vagyok, másfél éve jöttek ki az orromon vörös foltok. Először seborrhoeás dermatitisnek diagnosztizálták és sajnos 1 évig szteroidos krémekkel kezelték. Mivel nem jöttem rendbe orvost váltottam, aki egyből megállapította, h rosacea facieim van. A szteroidos krém elhagyása után hólyagos lett az orrom, ezért írt fel zinatot és hexalt, valamint kaptam arclemosót, nappalra embricim gélt, estére rázófolyadékot. Ez rendbehozta az arcom egy időre..de most nemcsak az orromon jönnek ki hólyagok és hajszálerek, hanem az egész arcomon, ill. a dekoltázsomon. Voltam góckutatáson fül-orr gégészeten ill hasi ultrahangon valamint fogászaton, de nem találtak semmit. A vérsüllyedésem is normális, csak a vasszintem volt alacsony. Olvastam, h tünetmentessé csak akkor lehet tenni ezt a betegséget, ha kezeljük a kiváltó okot. A kérdésem az, h mi lehet még kiváltó ok? Milyen vizsgálatok szükségesek? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a rosacea témában

        Kedves Kérdező!

         Leggyakrabban emésztési próblémák, ill. a gyomorban található ún. H. pylori baktérium felelős a tünetekért, ezért keressen fel belgyógyászt. Kerülje a napfényt, az erős, fűszeres és csípős ételek fogyasztását és az alkoholt.


        Kérdés: 2009-05-19 14:26:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 12:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!
        Körömgombától szenved?