Piros anyajegyek

Tisztelt doktorúr/nő! Az utobbi 1 évben elkezdtek rajtam kijönni kicsi vérvörös anyajegy szerűségek. Először talán 2-3 db volt, de az elmúlt fél évben rengeteg jött ki, és folyamatosan jönnek. Némelyik elég nagyra meg is nőt. Rendkivűl zavarnak a testemen (esztétikai szempontból) , így érdeklődnék van e mód ezek eltávolítására, illetve reménykedhetek e abban, hogy esetleg elmúlnak maguktól? Bajom lehet e belőlük? Továbbá úgy hallottam ezek leginkább idős embereken, illetve dohányzó embereken jönnek ki. Én mindössze 22 éves vagyok, és nem is dohányzom. Kétségbe vagyok esve, remélem tud segíteni. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza éranyajegyek témában

Kedves Kérdező!

Általában idősebb embereken szoktak kialakulni a pici éranyajegyek, de fiatalabb korban is előfordulnak hormonális hatásra, ill. genetikai hajlam is van rá. Ha szed fogamzásgátló gyógyszert, akkor annak elhagyását tanácsolom. A tünetek pedig elektrokoagulációval és lézerrel is eltávolíthatók.

Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. május 04., 22:11; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:34
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőrelváltozás kézfejen
Tisztelt Doktornő! Kérem nézze meg a csatolt képet a kézfejemen található elváltozásról! Ez vajon gomba, vagy valami más? Mivel...
Vénagyulladás
Tisztelt érsebész orvos Rendszeresen kapok kemoterápiát fluorouracillal, van benne 48 órás infuziós pumpa is. A infuziós branül környékén...
Pattanás a herezacskón
Tisztelt Doktornő! A herezacskómon kb. rizsszemnyi sárga színű "pattanás" jelent meg mostanában. Kb. 2 hete vettem észre,nem fáj,nem...
COVID utáni hajhullás
Akné kivizsgálása
Jó napot kedves doktornő! Nagyon rég küzdök aknéval. 20 éves nő vagyok.Szexuális életet nem élek,szűz vagyok.Glutén és laktóz érzékeny...