• Anyajegy kínos helyen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő / Úr!

        Pár éve voltam bőrgyógyásznál és leműtettem pár puha, nagyobb méretű anyajegyet a testemről. A szövettan minden esetben negatív volt. Azóta is próbálom magam rávenni, hogy visszamenjek mégegy anyajegy miatt ami rendkívül kínos helyen van a testemen - a nemi szervemen, közvetlenül a nagy ajkak találkozásánál... Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogyan mutassam meg a bőrgyógyásznak. Mégiscsak más, ha az ember nőgyógyászhoz megy... Viszont mostanában mintha nőtt volna az anyajegy, puha és undorító a tapintása, ráadásul egyes helyzetekben igen zavaró tud lenni, hogy ott van... Ön szerint mit tegyek? Ugyanúgy végzik az eltávolítását mintha máshol lenne? Elég kellemetlen lenne ott egy varrat... meg maga a műtét is. Annyira kínos! Előre is köszönöm válaszát!

        Renáta

        WEBBeteg szakértő válasza a anyajegy témában

        Kedves Renáta!

        A bőrgyógyásznak ugyanúgy megmutathatja az anyajegyet, mint a nőgyógyásznak. Tudnia kell, hogy egy bőrgyógyász tulajdonképpen bőr- és nemigyógyász, tehát bizony látott már ilyet! :)

        Azért is érdemes megmutatni, hogy lásák, milyen anyajegy van ott (ezt bőrgyógyász vizsgálja meg!). Egy kis kimetszéssel onnan is el lehet távolítani az anyajegyet, amit viszont jobb lenne, ha nőgyógyász végezne, hiszen ez egy gáton végzett kisműtét. Egyébként rendkívül jó a terület gyógyhajlama, a varratot is néhány nap múlva el lehet majd távolítani, ne aggódjon.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-25 16:54:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 07:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés