Fekélyes láb

Kedves Doktor Úr/Doktornő!

Egy elég nagy problémában szeretném segítségét kérni.

Időskori cukorbeteg vagyok, 4x műtöttek már érszükülettel.

2008.augusztusában eltört az egyik nagylábujjam és félig lejött a köröm is róla . Elkezdtem járni a városomban található sebészetre egészen októberig, ahol az átkötözésen kívül nem csináltak mást a lábommal. Végül azt mondták, én is tudom kezelni otthon, nem kell ezért rendelésre járni. Persze kamillás kezelést javasoltak, később kiderült nem szabad azzal kezelni. Októbertől kezdve a lábam egyre jobban fájni kezdett, sajnos el kellett kezdenem szedni az Algoflex-et, hogy a fájdalmam kicsit csillapodjon. Napjában 1-et kellett csak szednem, de azt sem minden nap. Természetesen a sebészeten nem ellenőrizték, hogy a csont egyáltalán összeforrt-e vagy sem.

Mivel év vége közeledtével a fájdalmam egyre fokozódott (napi 1-2 Algoflex szedése mellett, mely rendszeressé vált) , januárra kértem időpontot az érsebészhez aki korábban műtött.

Arról tájékoztatott, hogy a nagylábujjamon kialakult egy fekély, de sajnos műtétre van szükség mert a beteg lábamon a főér elzáródott. Sajnos még mindig nem volt tudomásom arról, hogy a csont összeforrt-e vagy sem. A műtét sikerült, megindult a vérkeringés, de ekkorra már nem csak a nagylábujjamon jött le a köröm hanem még u.azon láb kislábujján és a mellette levőn is amelyek szintén felsebesedtek és felteltek gennyel.

Az érsebész azt mondta, helyre fog jönni mindegyik lábujjam, csak nagyon hosszú idő kell hozzá.

Múlt héten jártam bőrgyógyásznál is, aki a beteg lábujjaimat nem tekintette meg, annyit mondott csak, hogy gombás és felírt egy gombaölő gyógyszert. De mintát nem küldtek még soha bőrklinikára és most sem.

Jelen pillanatban a 3 lábujjam beteg, idén év eleje óta szedem rendszeresen a napi 3*1 Algoflex-et, a lábujjaimat 3%-os hidrogén-peroxiddal kezelem mert tele van gennyel. Járni nagyon nehezen tudok, és a mai napig nem tudom, hogy az ujjcsont összefort-e vagy sem. A fekély sem múlt el sajnos (megjegyezném, hogy vér nem jön belőle csak genny. Úgy hallottam ez az információ is fontos) .

A háziorvosom a lakóhelyemen levő sebészetre küld csak el ahol úgy érzem a lábamat nem kezelik. A közeli megyeszékhelyen egy egyetem klinikája működik, de oda nem kapok a háziorvostól beutalót mert a háziorvos sajnos nem foglalkozik a beteg testrészemmel.

Megköszönném ha tájékoztatna arról, hogy az október óta tartó rendszeres Algo-flex szedése okoz-e bármi problémát a szervezetemben vagy nem kell aggódnom!?

Továbbá nagyon tanácstalan vagyok, hogy kihez forduljak? milyen szakembert kell felkeresnem aki nem küld tovább hanem kezeli a problémámat? Már nagyon szeretném, hogy végre megszünjenek a fájdalmaim és meggyógyuljanak a lábujjaim. A fekélyes lábnak valóban ennyire lassan kell gyógyulnia és ilyen nagy fájdalommal?

Netán a fentiek alapján elképzelhető, hogy nem lehet már a lábujjaimat megmenteni és amputálni kell?

Mielőbbi segítségét előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Ágnes

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza fekély témában

Kedves Ágnes!

Sajnos a fekélyek nagyon nehezen gyógyulnak, főleg ha keringési zavar talaján alakul ki, és még cukorbetegség is fennáll. Az Algoflex ronthatja a vesefunkciót, ezért azt ellenőríztetni kell. Érsebészhez és bőrgyógászhoz is rendszeresen járnia kellene. Az amputáció a legvégső megoldás, ezért azt csak akkor végzik el, ha a lábujj már sehogy sem megmenthető.Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. április 25., 23:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 14:31
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Seb, fekely
Jo napot kivanok! Nagymamnak vizeres es fekelyes a laba, o 74 eves. Az a kerdesem lenne onhoz, h mi a teendo akkor ha a sebbol viz folyik? hogyan lehet...
Légylárva terápia
Tisztelt Doktor! A volt feleségemnek egy nagyon csúnya seb van a lábán, melybe baktériumi fertőzés van, és már három éve nem gyógyul, sőt egyre...
Melanóma eltávolítás után milyen...
Mi ez a lilás duzzanat sérülés...
Fehér foltok a péniszen