Hirdetés
      • Pattanásos bőr kezelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Bodnár Edina!

        27 éves férfi vagyok és olyan 20-21 éves korom óta folyamatosan pattanások jelennek meg a szám körül, az államon illetve az orrom tövében. Mélyebb, gyulladt pattanások illetve mitteszerek. Jártam több bőrgyógyásznál is, illetve elvégeztettem egy mikrodermabráziós és villanófényes kezelést is, de egyik sem szüntette meg hosszútávon a problémát. Egyedül a bőrgyógyász által felírt gyulladáscsökkentő gyógyszerrel voltam tünetmentes, amit hosszú távon nem tanácsos szedni. A különböző hámlasztó, szárító krémek nem segítettek, mivel csak enyhíteni tudták a tüneteket, megszűntetni azt nem. A mikro illetve a villanófényes kúra is csak napokra tudott javulást hozni. A bőrgyógyász elvégeztetett egy vizeletvizsgálatot, de annak eredményéből nem derült ki, hogy mi okozhatta a problémát. Emésztési gondjaim nincsenek. Elég sokat dohányzom, de volt olyan időszak (fél év) amikor egyetlen cigarettát sem szívtam el, és mégis ugyanolyan intenzitással megjelentek a tünetek. Nagyon zavaró ilyen arccal emberek közé menni, és észrevettem, hogy ha társaságban (munkahely, iskola) vagyok, akkor jobban előjönnek a tünetek. Tulajdonképpen óránként jelenhet meg az arcomon egy-egy újabb helyen. Jelenleg arctisztító krémet használok és betadine-t, ami enyhíti a dolgot. Gondoltam A, vagy B2 vitamin hiányra de már kissé kételkedem, hogy bármi is segíthet. Ön szerint milyen megoldás lehet a problémámra?

        Válaszát előre is köszönöm:

        VJ

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pattanás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Tüneteit emésztési problémák okozhatják. Belgyógyászati gastroenterológiai kivizsgálás, ill. ún. H.pylori kilégzési teszt lenne célszerű. Addig is kerülje a meleg, fűszeres, csípős ételeket, az alkoholfogyasztást, a napfényt és a stresszhelyzeteket, melyek ronthatják bőre állapotát.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        Dr. Bodnár Edina
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-01 15:35:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 13:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: