Pattanások fogamzásgátló után

Kedves Doktornő/úr!

Abbahagytam a fogamzásgátló szedését - Nuva Ring -, azóta már 2 ciklusom is volt, de folyamatosan tele van az arcom és a nyakam nagy, kemény, néha "fájó" pattanásokkal. Korábban ez nem volt jellemző rám. Nem vagyok kitéve stresszhelyzetnek, amiatt nem lehet.

Felborult a hormonháztartásom? Mit tehetek? Nem szeretnék újra fogamzásgátlót szedni.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a pattanás témában

Kedves Pattanásos!

Sajnos nem tudok mást, mint akkor bizony menjen el kozmetikushoz, és persze nem szabad egy szem csokit sem ennie, chipset és fűszeres ételt. Menjen sokat a napra és szoláriumba, mert az csökkenti a bőr zsírosodását. Ennél többet én sem tudok. Talán ami a legjobb az a szolárium. Attól tényleg szép lesz a bőre.
Vagy térjen vissza akkor egy más fogamzásgátlóra. Pl. Yasminelle.

Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Dr. Zsirai László
Kérdés: 2009. április 12., 10:47; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 09:04
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Zsírmirigy kifakadása
Vitilligo, vagy más betegség jele ez
Bőrbetegsèg,szàjzùgnàl kiütès
Mi a teendő?
makkon gyulladás szerű hámosodás