• Száraz, kipirosodott bőr

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktorúr/Doktornő!

        Néhány hónapja elég csúnya a bőröm (maga az állaga is elég fura volt, olyan viaszos vagy nem is tudom mihez hasonló - de már ez úgy-ahogy elmúlt). Viszont elég száraz és borotválkozás után mindig meg kell mosnom (samponnal szoktam mert ez ugye fejbőrre tökéletes, arcbőrre már lehet hogy kevésbé, de hiába kenem be a legjobb krémekkel, attól a száraz részek nem tűnnek el). Tudom hogy a sampon nem jó megoldás, de anélkül még rosszabban nézne ki. Utána persze kivétel nélkül bekenem. Tudom hogy az lenne a legjobb, ha bőrgyógyász nézné meg és ő valószínűleg valami személyre szabott krémet írna vagy keverne ki, ami az én arcbőrömre ideális. El is fogok menni, de addig is kíváncsian várom a véleményét hogy mit javasol? A múltkor több napig távol voltam itthonról, és mivel nem volt nálam a megfelelő krém, szó szerint begyulladt, teljesen ki volt vörösödve és már kezdett kisebesdni. Akkor lekezeltem kamillával és egy ilyen esetre alkalmazható gyógykrémmel. Aztán egész szép lett, de most megint csúnyább mint volt. No persze ez csak egy probléma a sok közül.. Nehogymár minden jó legyen!:)

        Szóval mit tanácsolna a száraz hámréteg eltűntetésére sampon vagy szappan mellőzésével (legyen az termék vagy akármilyen praktikus megoldás)?

        Neurotikus betegségem is van, úgyhogy az sem kizárt, hogy annak valamilyen "mellékhatása", de lehet vitamin-, vízhiány, stb.. Pl. milyen vitaminokat vagy ásványi anyagokat javasol?

        Várom válaszát/ illetve tanácsát!

        Üdvözlettel:

        Bakró Csaba

        WEBBeteg szakértő válasza a száraz bőr témában

        TiszteltKérdező!

        Recept nélkül is kapható gyógyszertárban szappan helyett mosakodókenőcs (Ung. hydrophil.nonion.), mellyel tudna arcot mosni és hidratáló krémként is használhatná. Kerülje  a napot, mert az is ronthat az állapoton.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        Dr. Bodnár Edina
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-08 21:50:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 12:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        üdv észleltem valami kinoveseket a szamban mi lehet ez?