• Lábfejen lévő fájdalmas ödémák kezelhetősége.?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő, Doktorúr! A feleségem lábán külömböző helyeken (lábfej, a boka külső-belső oldalán, a boka alatt, fölött), fél diónyi ödémás, vizenyős "hólyagok" vannak. Általában két-három ilyen hólyag van, volt már rá példa, hogy felszívodott, majd napok múlva máshol jött elő. Már látta, 1 évvel ezelőtt orthopéd-szakorvos, aki derék gyógytornát írt elő. Mivel nem használt, most elmennt a belgyógyász háziorvoshoz, aki kizárta a belgyógyászati problémákat. Ezek a lábak így nagyon fájdalmassak és nagyon feszítik is a bőrt, és nyomják az izmokat. Már délután alig tud járni. Kb.10 éve, mindkét lábán a bütyköket le kellett "faragni", de már minden vissza nőt az eredeti állapotába, és az ujjak egymás hegyén-hátán leledzenek. Újjabb műtétről hallani sem akar. Azt még megjegyzem, hogy évek óta szed vízhajtót. Kérdésem az lenne, hogyan lehet ezen segíteni, milyen megoldás létezik és vajjon kire tartozhat ez. Küldök két képet, nem tudom láthatók lesznek-e a hólyagok. Köszönettel várom válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a ödéma témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nem tudom milyen gyógyszereket szed a felesége, de egyes vérnyomáscsökkentőknek lehet ilyen mellékhatása. Próbáljon meg szedni ún. antihisztamin gyógyszereket (pl. Cetirizine, Loratadine), és ne terhelje a lábát.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        Dr. Bodnár Edina
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-07 22:19:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 12:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!
        Körömgombától szenved?