• Magas vérsüllyedés, de mitől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

        Tavaly augusztusban elmentem vérvételre, mert eléggé hullott a hajam és  a lelet szerint magas volt a vérsüllyedésem: 31 mm/h volt (normális: 2.00 - 15.00 ennél a labornál). Senki (bőrgyógyász, urológus, fül-orr gégész) nem tudta megmondani, hogy mitől. Urológusnál azért voltam, mert kb. 6 évvel ezelőtt volt egy húgyúti fertőzésem, amit akkor antibiotikummal kezeltek és a bőrgyógyász azt gondolta, talán attól lehet magas a vérsüllyedésem, mert visszajöhetett ez a betegség. Nem volt semmilyen panaszom, de a biztonság kedvéért ellátogattam az urológiára. Itt minden leletem negatív lett. Ez után elmentem fül-orr gégészetre is, hátha találnak valami gócot vagy gyulladást, de itt is minden rendben volt. (Fogorvosnál is voltam, semmit nem talált) Nőgyógyászaton nem voltam, mert nincs panaszom és nemi életet sem élek. A vérvételnél egyébként minden rendben volt, tehát nem volt vashiányom, normális volt a hormonszintem is, stb., csak ez az egy érték volt abnormális.

        A mai napig semmilyen problémám nincs, egy dolgot kivéve. Úgy gondolom, hogy a hajhullásom még mindig nem normális és szerintem a magas vérsüllyedéssel lehet összefügésben. Csak a probléma az, hogy senki nem tudta/tudja megmondani, hogy ezt mi okozhatja. Mindig számolgatom a hajszálaimat, hogy most benne van-e a napi 100-as határértékben vagy sem. Ez nagyon idegesít, mert még csak 21 éves vagyok. Szóval a kérdéseim ezek lennének: Mi okozhatja a magas vérsüllyedést? Tényleg köze lehet-e a hajhulláshoz? Milyen vizsgálatokat kéne még végezni? Hogyan lehetne megoldani a problémát?

         

        Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Üdvözlettel:

        H. Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a vérsüllyedés témában

        Tisztelt Kérdező!

        El kellene azért menni nőgyógyászhoz, kellene egy mellkas röntgen, hasi UH,

        H. pylori kilégzési teszt. Egyébként a 31 mm/h süllyedés nem ad okot aggodalomra.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        Dr. Bodnár Edina
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-07 22:22:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: