• Kiszáradt, duzzadt vörös kéz és arc

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor nő/ur

        Álattenyésztésben dolgozom, egy új takarmány fajtát használunk december óta ami hangyasavat tartalmaz.Ekkor kezdödtek a problémák, a kézfejem kiszáradt, vörösödött, megduzadt enyhe viszketéssel. Azóta eltelt több hónap eredménytelen gyógyszeres  kezelés sem hozott semmilyen eredményt.Időközben (február körűl)átterjedt az  arcomra is a betegség ami erös börhámlással, börpirrel, duzanattal teszi kellemetlenné mindenapjaimatt.Házíorvosnál, börgyogyásznál töbször is jártam eredménytelenül. Az allergiavizsgálat kimutatta, fűre, fára, és porra érzékeny vagyok és aztmám is van, ami nem rég derült ki. Mivel ezek után már privát bőrgyögyászhoz szeretnék fordulni, a kérdésem az lenne melyek azok  a vizsgálatok amivel  a betegségem oka kiszürhető, megálapitható, valamint a leirt kórkép és a csatolt kép alapján kérném az ön szakmai véleményét.

        Kösszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a bőr allergia témában

        Tisztelt Kérdező!

        Maga a hangyasav is kiválthat ilyen bőrgyulladást, de a füvek és a porok is. Az eddig kimutatott allergéneket kerülni kell, és én a jelenlegi helyzetben belsőleg ajánlanék szteroidot a tünetmentesség eléréséig antihisztamin és lokális kezelés mellett. Nem tudom önnek milyen allergiavizsgálata volt, de ún. epicutan tesztet is el kellene végezni.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        Dr. Bodnár Edina
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-12 19:48:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2 napja jelent meg mi lehet ez kérem minnel hamarabb segitsen Képet megkapta?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.