• Hajhullás, diéta, pattanás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor nő/úr!

        28 éves vagyok! Közel 1 éve szétválasztó diétába kezdtem! Minden szépen ment, de januártól csökkentenem kellett az ételem, mert csak így tudtam tovább fogyni! Közben észrevettem, hogy hullik a hajam és egyre jobban viszket a fejbőröm! Pattanások jelentek meg olyan helyeken, ahol már régen volt(vagy csak néha egy-egy), mint pl. a hátamon, a vállamon, a nyakamon, fül alatt, a tarkómon! A fejbőrömön is észre vettem piros foltokat, amelyek nyomásra fájnak! Alapból egyébként mindig pattanásos a böröm, de csak az arcomon szokott lenni, ott is inkább az alsó részen! Vettem patikába fejbőr tisztítót viszketésre, semmit nem használ! (Mellékesen megjegyzem, hogy magas a vérnyomásom). A neten utána jártam a dolgoknak és ez az idézet egy az egyben illik rám:

        " A seborrhoea fokozott hajváltást, kellemetlen viszkető érzést, gyors hajzsírosodást okoz. A hajhullás a halántékon kétoldalt ill. a fejtetőn kezdődik. A hajszál ilyen esetben elvékonyodott, fénytelen, tápanyag hiányos."Nekem is itt jelentkezik a kopaszodás és nagyon zsíros a hajam.

        A kérdésem önhöz, hogy van-e kapcsolat az arcomon kívül megjelent pattanások és a hajhullás ill. viszketés között! Okozhatja-e ezeket a diétám? Ön mit javasol, mit tegyek?

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hajhullás témában

        Tisztelt Kérdező!

         A seborrhoeát androgén hormonok okozzák, melynek hatására fokozódik a fejbőr zsírosodása, a hajhullás, korpásodás, ill. pattanások alakulnak ki. A diéta megboríthatja  a hormonális egyensúlyt, ezért azt tanácsolom, hogy étkezzen teljes értékűen, egyen sok gyümölcsöt és zöldséget.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        Dr. Bodnár Edina
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-02 22:16:25; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 13:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        üdv észleltem valami kinoveseket a szamban mi lehet ez?