• Kóros izzadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Fiatal lány létemre (20-as éveim elején járok) nagyon meggyűlik a problémám az izzadékonyságommal. Fokozottabban érzem ezt a melegebb idő közeledtével, de télen a mínusz fokok kellős közepén is izzadok. Olyan szintűvé vált ez a probléma, hogy akár 3-5 perc alatt is tetőtől talpig vizes tudok lenni, ha elkezdek nagyon izzadni. Ez az izzadság szerintem szinte teljesen csak vízből áll, mivel kellemetlen szaga nincsen. Nagyon zavaró viszont, mivel a ruhákon meglátszanak a foltok. A hátamon, homlokomon/arcomon és hónaljamban jelenti ez a legnagyobb problémát, itt a legrosszabb a helyzet. Elég kínos, amikor látszik az arcomon, hogy csorog le rólam az izzadság, és csatakos a hajam, mintha futottam volna, főleg a nememre és koromra való tekintettel. Sejtem, hogy ez a probléma a szorongásommal hozható összefüggésbe, de kizártnak tartom, hogy csak az okozza. Emellett a 'sima', hétköznapi izzadásommal is van probléma. Hiába tisztálkodom rendszeresen, hiába vagyok higiénikus minden tekintetben, cserélem a ruháimat minden nap, nem veszem fel kétszer ugyanazt egymás után, használok izzadásgátlót, mégis gyakran (szinte minden estére, amikor hazaérek) kellemetlen szagom van. Nagyon szégyellem a dolgot, és főleg, amikor későig órán vagyok, vagy emberek között, akkor ha megérzem, hogy 'baj van', nagyon kiborulok és mégjobban elkezdek szorongani. Tudom, hogy ez főleg pszichológiai kezeléssel oldható meg, és kezelés alatt állok jelenleg is, de addig is, kérem, segítsen, mit tudnék tenni, hogy ne izzadjak ennyire? Egyszerűen ez a probléma hihetetlen mértékben megnehezíti az életemet, mindennapjaimat. Ha lenne valami tüneti kezelés, pl speciális dezodor, kenőcs (főleg olyan, amit támogat a TB, mivel szüleim anyagi korlátai elég szűkösek), nagyon örülnék. Köszönöm a segítséget!

        WEBBeteg szakértő válasza a izzadékonyság témában

        Tisztelt Kérdező!

        A fokozott izzadást a stressz és hormonok okozzák, a kellemetlen szagot pedig az izzadságban elszaporodott baktériumok. Kipróbálhatja a Sol. antisudorica és a Spars. antisudoricum nevű oldatot és hintőport, melyek nem drágák.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-01 10:05:37; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés