• Nyílt törés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó Napot! Nagymamámat még 1984-ben elütötte egy motoros,és súlyos lábsérülést szenvedett.Akkor az orvosok azt mondták neki,csoda hogy megmaradt a lába! De én akkor sem tartom normális dolognak,hogy azóta folyamatos fájdalmai vannak,a lábfeje kétszeresére van dagadva,a sebek környéke folyamatosan vörös,lila,néha váladékozik,többször volt neki orbáncos(szerencsére pár éve nem).Ő már régóta beletörődött,hogy ilyen marad neki,de ha kapnék róla egy orvosi véleményt,azt megköszönném.Mellékelek képet,ahol viszonylag szép állapotban van a lába! A választ előre is köszönöm! V.N.László

        WEBBeteg szakértő válasza a nyílt törés témában

        Kedves László!

          25 év után a képpel összevetve a leírását, ez a lábszár első megtekintésre sem szép.Ha ettől jelenleg rosszabb állapotban van, sőt, ha váladékozik, akkor mindenképpen vizsgálat lenne szükséges. Ha kórelőzményében cukorbetegség, érszűkület, visszeresség szerepel, különösen rontják a gyógyulási esélyeket. Nagy valószínűséggel teljeskörű érsebészeti vizsgálat is szükséges, akár "érfestés" is szóba jön. Amennyiben Hajdú Bihar megyében lakik nagymamája, ha gondolja, jelezzen vissza, olyan sebészeti osztályon dolgozom jelenleg, ahol ilyen váladékozó sebekkel foglalkozunk. Amennyiben nem a gyulladás, hanem a fájdalom áll az előtérben, akkor baleseti sebészeti szakvizsgálatot javasolok, esetleges korrekciós műtét elvégzése céljából.

         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

        Tisztelt Kérdezö!

        Sajnos nyílt törések után gyakran marad vöröses-lilás a sérült terület, mivel sérülnek az erek és idegek. Az orbáncra való hajlamot sem csodálom a nyirokerek sérülése miatt. Nagyon fontos, hogy kerülje még az apró hámsérüléseket is, és ne terhelje a lábát.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-27 21:29:00; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 20:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés