• Hajritkulás, viszkető piros fejbőr, fájdalmas pörsenések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Egy olyan problémám van, hogy egy ideje elkezdett erősen ritkulni a hajam, főleg a homlokom két oldalán, és a fejem tetején. A családban nem fordult elő senkinek korai hajhullás, a dédszülőkig visszamenően. További tünet még, hogy gyakran erősen viszket a fejbőröm, ami vakarásra nem múlik, sőt néha enyhén égető érzést érzek a fejbőrömön, ha hozzáérek. Gyakran halvány, vöröses foltok láthatóak a fejbőrömön, és pár darab vörös pörsenés is megjelenik néha főleg a tarkóm közelében. Ezek a pörsenések érintésre érzékenyek. Ha a fésű foga neki megy, nagyon erős fájdalmat okoz. Kicsit hasonlít egy gyulladt pattanásra ezekben a tulajdonságokban, de valahogy mégsem ugyan az. A viszketés sokszor úgy indul, hogy hirtelen azt érzem, mintha mászna valami rovar a fejemen, majd megvakarom, és egyre jobban elkezd viszketni. Sajnos régebben nem ettem sok zöldséget, gyümölcsöt (sőt szinte egyáltalán nem is ettem), kipróbáltam hát hogy kicsit többet eszem ezekből, elkezdtem cink magnézium, kalcium, szelén tablettát szedni, ugyanis a nyomelem hiány elég valószínű volt. Most a homlokom két oldalán ahol egy részen szinte teljesen megkopaszodtam nagyon sok új hajszál jelent meg. Ezek szép lassan nőnek, úgy ahogy a homlokomon is, de a fejem tetején, még mindig úgy tűnik ritkul, pedig ha benyúlok a hajam közé, és az újjaimmal végigsimítom a fejbőröm, sok apró lágyabb "tüskét" érzek, mint amikor a rövid hajat végigsimítja az ember, de valahogy látni nem látok új hajszálakat, csak a homlokomnál a hajvonal szélén. De persze a viszketés és a pörsenések még mindig jelen vannak. Mi lehet ez? Mitől ritkul/ritkult a hajam? A választ előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a hajhullás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Androgén hormonok okozhatják. Próbálja meg a Regain oldatot használni és szedjen naponta 2x1 kapszula Forcapilt.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-28 08:51:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 18:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés